Audi R8 Spyder nu ook als Plus

70 extra paarden voor open variant

Audi R8 V10 Plus spyder
Audi R8 V10 Plus spyderAudi R8 V10 Plus spyderAudi R8 V10 Plus spyderAudi R8 V10 Plus spyderAudi R8 V10 Plus spyderAudi R8 V10 Plus spyder
Van de dichte Audi R8 is er sinds de introductie als nóg snellere V10 Plus. Nu is ook de R8 Spyder er als 'Plus'.

Meteen bij de introductie presenteerde Audi de R8 in twee varianten: de reguliere en de 'Plus'. De snellere versie beschikt over 610 in plaats van 540 pk en heeft daarmee maar liefst 70 paarden extra tot z'n beschikking. Ook in de snelste Spyder perst de 5,2-liter V10 er 610 pk uit. Met deze spierkracht staat een snelheid van 100 km/h in 3,3 tellen op de klok. Dat is 0,1 seconde rapper dan de non-Plus en 0,1 seconden minder snel dan de Plus-versie van de coupé. Natuurlijk verandert ook de topsnelheid: met 328 km/h ligt die van de R8 Spyder V10 Plus 10 km/h hoger dan bij z'n mindere broertje. Elke pk hoeft bij de nieuweling slechts 2,78 kilo in beweging te zetten.

De uiterlijke verschillen tussen de reguliere R8 Spyder en de Plus zijn minimaal. Het opvallendste kenmerk is – indien daarvoor gekozen is – de kleur micrommata green, die exclusief voor het topmodel is. Wie daar niet voor gaat, houdt de lage achterspoiler over om zich te onderscheiden.

Video

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.