Audi Q6 e-tron vanuit alle hoeken

PPE-SUV op patentbeeld

Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tronAudi Q6 e-tron

Eind volgend jaar stelt Audi zijn eerste elektrische auto op het samen met Porsche ontwikkelde PPE-platform voor: de Q6 e-tron. Die auto staat in een donker hoekje op de beursvloer van de Shanghai Motor Show, maar op deze patentplaten is Audi's nieuwe elektrische SUV beter te bekijken.

Hoewel Audi in Sjanghai de op het nieuwe PPE-platform staande A6 e-tron Concept met veel bombarie aan het daglicht voorstelde, wordt dat niet de eerste 'PPE-Audi' die je straks kunt kopen. De A6 e-tron staat namelijk voor 2023 op de rol en eind 2022 trekt Ingolstadt het doek van de Q6 e-tron. Inderdaad, een nieuwe elektrische SUV. Die Q6 e-tron staat op de beursvloer van Shanghai in een strak en druk gekleurd stickervelletje. Uit de database van het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) hebben we patenttekeningen getrokken waarop de Q6 e-tron al beter is te zien.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron

De Q6 e-tron heeft net als de Q4's e-tron een front met een zwart 'masker'dat om de grille zit en doorloopt tot in de koplampen. Met die verlichting is net als bij de Q4's iets bijzonders aan de hand. Het platte bovenste deel ervan herbergt de led-dagrijverlichting,  die net als bij de Q4's ongetwijfeld verschillende instelbare signaturen krijgen. Onder de dagrijverlichting zitten de daadwerkelijke ledkoplampen, die bij de Q6 e-tron verder omlaag duiken dan bij de Q4's e-tron. De Q6 e-tron heeft aan de achterkant platte ledverlichting die optisch aan elkaar is geknoopt door een ledstrip. De verlichting lijkt in ieder geval meer productierijp dan die van de A6 e-tron Concept.

Hier lees je meer over de Q6 e-tron.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.