Audi Q5 Sportback in beeld

Platgedrukt

Audi Q5 Sportback
Audi Q5 SportbackAudi Q5 SportbackAudi Q5 SportbackAudi Q5 SportbackAudi Q5 Sportback

Audi heeft de op stapel staande tweede carrosserievariant van de Q5 de weg op gestuurd. Hoewel we de Q5 Sportback nu pas voor het eerst zien, zal het niet lang meer duren voordat hij officieel gepresenteerd wordt.

SUV's en cross-overs, je kunt er als autofabrikant tegenwoordig niet genoeg van in je showroom hebben staan. Audi heeft al tal van Q-modellen in zijn portfolio en daar komt straks een kakelvers derivaat bij: de Q5 Sportback. Vandaag is die nieuwe variant op het Q5-thema voor het eerst in testkostuum te zien.

Hoewel de Q5 Sportback nog fanatiek in de plakkers hangt, kun je je vast al een goede voorstelling van het uiterlijk van Audi's nieuwe SUV maken. In feite is de Q5 Sportback dan ook niets anders dan een Q5 met een daklijn die vanaf de B-stijl sterker afloopt dan bij de reeds bestaande Q5. Op dit testexemplaar is een deel van de achterlichten al te zien, units die wat indeling betreft helemaal overeenkomen met die van de onlangs aangescherpte reguliere Q5.

Uit eerdere berichtgeving werd duidelijk dat Audi de Q5 Sportback op relatief korte termijn presenteert. Eenmaal op de markt moet de auto het opnemen tegen met name concurrentie uit eigen land, bestaande uit auto's als de Mercedes-Benz GLC Coupé en BMW X4.

PRIVATE LEASE Audi Q5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.