Audi Q5 Sportback laat binnenkort van zich horen

Nog even geduld

Audi Q5 2020

Audi is voornemens het Q5-gamma uit te breiden met een Sportback-variant. Lang hoeven we niet op de komst van die auto te wachten.

Eerder dit jaar bevestigde niemand minder dan toenmalig Audi-CEO Bram Schot dat Audi zijn portfolio uit zou breiden met een hagelnieuwe carrosserievariant van de Q5, de Q5 Sportback. Tijdens de persconferentie die deel uitmaakte van de online onthulling van de gefacelifte Q5, zegt Audi-zegsman Michael Crusius dat die auto nog altijd op de planning staat.

Sterker nog, lang hoeven we waarschijnlijk niet meer op de komst van de Q5 Sportback te wachten. Over de auto zelf wil Crusius nog geen verdere details vrijgeven, wel zegt hij tegen AutoWeek dat we "[...] binnen enkele weken tot enkele maanden" meer van die auto te zien zullen krijgen.

Met de Q5 Sportback zal Audi proberen auto's als de BMW X4 en de Mercedes-Benz GLC Coupé het vuur na aan de schenen te leggen. Van de vorige generatie Q5 is nooit een sportiever geörienteerde Sportback-versie met een sterker aflopende daklijn verschenen.

PRIVATE LEASE Audi Q5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.