Audi personaliseert met laktechniek

In de toekomst op alle modellen mogelijk

Audi R8 ets personalisatie
Audi maakt het voor R8-kopers mogelijk om de 'side blades' te voorzien van een eigen tekst. De bijzondere optie wordt in de toekomst ook voor kopers van minder exclusieve Audi's verkrijgbaar.

Met name de zogenaamde 'premium' autobouwers hebben er een handje van om waar het maar kan personalisatiemogelijkheden aan te bieden. Speciale lakkleuren, bekledingsstoffen, wielen en stickers komen geregeld voorbij. Audi heeft nu iets nieuws bedacht: een tekst of tekening naar eigen ontwerp die middels een speciale laktechniek wordt aangebracht. Bij de toepassing van de gepatenteerde werkwijze wordt de blanke laklaag binnen het sjabloon van het gewenste ontwerp iets dunner gemaakt, waarna de vorm zichtbaar wordt. Het aangebrachte ontwerp is daarna mat, waardoor het opvalt in de hoogglansafwerking van de oppervlakken eromheen.

Audi biedt deze bijzondere optie vooralsnog alleen aan binnen het Audi Exclusive-programma van de R8 en R8 Spyder, maar meldt nu al dat het in de toekomst mogelijk wordt om ook andere modellen van een persoonlijke 'touch' te voorzien. Dat hoeft niet subtiel te zijn: ontwerpen met een formaat tot een vierkante meter zijn technisch mogelijk.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.