Aston Martin upgrade Rapide tot S op de Ring

Aston Martin Rapide S spyshots
Aston Martin Rapide S spyshotsAston Martin Rapide S spyshotsAston Martin Rapide S spyshotsAston Martin Rapide S spyshotsAston Martin Rapide S spyshotsAston Martin Rapide S spyshots
Hoe mooi het idee van een vierdeurs Aston Martin ook mag zijn, het merk krijgt de Rapide maar niet aan de man. Met de ontwikkeling van de Rapide S, waar we nu spyshots van hebben, moet daar verandering in komen.

Het is een beetje stil geworden rondom de Aston Martin Rapide. Deze sportieve luxe sedan kan bij lange na niet concurreren met de Panamera, die we op zijn beurt gerust het zoveelste succesnummer van Porsche kunnen noemen. Reden genoeg voor de Britten om de auto door te ontwikkelen, en wel tot een snellere S-variant – in navolging van diverse andere modellen van Aston Martin, zoals de Vanquish en de Vantage, die in de uitvoering met een losse S erachter extra snel zijn.

Onze spionagefotograaf spotte het Britse merk aan het werk met de Rapide S op de Nürburgring. De laatste keer dat dit prototype in actie werd gesnapt, is meer dan twaalf maanden geleden. De camouflage op de voor- en achterbumper verraadt dat we daar de nodige wijzigingen aantreffen, zoals een voorspoiler.

De reguliere Rapide is voorzien van Aston Martin's bekende 6,0-liter V12, die daarin 476 pk ophoest. Voor de S verwachten we dat het vermogen sowieso boven de 500 pk uitkomt – misschien wel tot 550 pk, om de strijd aan te gaan met de Panamera Turbo S. Het prijsverschil blijft waarschijnlijk echter behoorlijk groot (een Rapide kost bijna een ton meer dan een Panamera Turbo). In elk geval verwachten we de onthulling van de Rapide S nog voor het einde van dit kalenderjaar.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.