Kleinere oplage Aston Martin RapidE dan gepland

Chinese investeerder trekt zich terug

Aston Martin RapidE
In 2019 brengt Aston Martin een elektrische Rapide op de markt: de RapidE. De auto wordt in een kleinere serie gebouwd dan aanvankelijk gepland.

Dat schrijft Automotive News op basis van een interview met niemand minder dan Aston Martin-CEO Andy Palmer. In oktober 2015 bevestigde de sportwagenfabrikant al de komst van de onder hoogspanning staande Rapide. De auto zou samen met William Advanced Engineering ontwikkeld worden en mede door financiële steun van de Chinese gigant LeEco tot stand komen. Uit berichtgeving van Automotive News blijkt dat die geldschieter zich uit het project heeft teruggetrokken.

Het vertrek van LeEco uit het project heeft tot gevolg dat de in 2019 op de markt te verschijnen RapidE in een oplage van 155 stuks gebouwd wordt, ongeveer een derde van het aantal dat Aston Martin oorspronkelijk wilde produceren.

De RapidE blijft niet de enige elektrische Aston Martin. De DBX, de eerste cross-over van Aston Martin, verschijnt in 2019 ook in volledig elektrische vorm op de markt.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.