Aston Martin DBX over de Ring gejaagd

Performance-SUV

Aston Martin DBX Spyshots

Aston Martin voegt aan het eind van dit jaar de eerste SUV toe aan zijn portfolio, een auto die nu op de bekende Nordschleife van de Nürburgring is vastgelegd.

Aston Martin heeft het maar druk. Het bedrijf werkt aan de DBS GT Zagato, is nog bezig met het afronden van de ontwikkeling van de Valkyrie en heeft daarnaast ook nog twee andere extremisten met een middenmotor in de ontwikkelingskamers staan. Dan is er nog deze DBX, de eerste SUV van het merk, die eind dit jaar wordt gepresenteerd. De hoogpotige lijkt de vaart er goed in te hebben zitten.

De DBX draagt dezelfde naam als de concept-car die hem in 2015 voorging. Hoewel Aston Martin blijft beweren dat de DBX zal rijden als een echte Aston Martin, gaf het merk toe dat de SUV een heel ander soort auto is dan het tot op heden heeft gebouwd. De DBX. die in St. Athan zal worden geproduceerd, komt er overigens níet als EV. Opvallend, want de concept-car was dat wel. De DBX komt in elk geval wél beschikbaar met de van AMG afkomstige 4.0-V8, die ook in de Vantage en DB11 V8 wordt gebruikt en daarin goed is voor 510 pk.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.