Aston Martin DBX krijgt zes-in-lijn

Twee minder

Aston Martin DBX China

Aston Martin brengt een bescheidener gemotoriseerde DBX op de markt. De sportieve luxueuze SUV was er tot op heden alleen met V8, maar krijgt nu ook een versie met een zescilinder.

Aston Martin brengt in China de DBX Straight Six  op de markt, een variant die zijn van Mercedes-AMG afkomstige 550 pk en 700 Nm sterke biturbo 4.0 V8 omruilt voor een zes-in-lijn.

De zescilinder stampt er in de nieuwe Chinese variant van de Aston Martin DBX 435 pk en 520 Nm uit. 115 stuks minder dan de uitvoering met V8, maar genoeg om de SUV in 5,4 seconden naar de 100 km/h te jagen. De DBX met achtcilinder klaar dat klusje in 4,5 seconden. De topsnelheid van de DBX Straight Six bedraagt 291 km/h. Opvallend: de zes-in-lijn is uitgerust met een 48v starter-generator die tijdelijk 250 Nm trekkracht levert.

De aandrijflijn is een goede bekende. Aston Martin betrekt de zes-in-lijn van Mercedes-AMG. De aandrijflijn ligt namelijk eveneens in diverse AMG 53-modellen. Het is nog niet bekend of Aston Martin de DBX Straight-Six in Europa gaat leveren.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum