Aston Martin DBX níet als EV

Eerste SUV Aston Martin alleen met benzinemotor

Aston Martin DBX Concept
Aston Martin voegt volgend jaar de DBX aan zijn portfolio toe. In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, komt er geen volledig elektrische versie van de auto beschikbaar.

De DBX komt er puur en alleen met benzinemotoren, zo blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken heeft met niemand minder dan Aston Martin-CEO Andy Palmer. Het feit dat er geen EV-versie van de DBX op de markt komt, is bijzonder te noemen. De komst van de DBX werd in 2015 namelijk aangekondigd met een volledig elektrisch studiemodel.

De volgend jaar op de markt te verschijnen DBX, de eerste SUV van Aston Martin, komt alleen in benzinevorm op de markt. Volgens Andy Palmer zijn er geen plannen voor een elektrische variant. Sterker nog, ook een plug-in ligt niet in het verschiet. De DBX lijkt wel beschikbaar te komen met de van AMG afkomstige 4,0-liter biturbo-V8, een blok dat onlangs in de DB11 werd gehangen. Daarnaast zou er ook een 5,2-liter twinturbo-V12 naar de cross-over komen.

Bovenstaande betekent niet dat Aston Martin überhaupt niet met een EV op de proppen komt. Onder submerk Lagonda lijkt Aston Martin het concept van de volledig elektrische auto verder te gaan verkennen. Tijdens de Autosalon van Genève gaf het merk ruchtbaarheid aan zijn plannen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.