Aston Martin belooft handgeschakelde Vantage AMR

Zoals beloofd

Aston Martin Vantage AMR teaser

Aston Martin maakt vandaag via Twitter een plaatje wereldkundig dat alles laat zien wat liefhebbers willen weten: drie pedalen in combinatie met het woord ‘Vantage’.

“Als het aan Aston Martin ligt, zal het merk de laatste sportwagenfabrikant zijn die de handgeschakelde transmissie links laat liggen.” Wat we in 2016 schreven, blijkt geen loze belofte. Aston Martin komt nu namelijk met een concrete aanwijzing voor een model met een ‘ouderwetse’ handbak en een koppelingspedaal.

De manuele transmissie zal volgens het lekkermakertje z’n weg vinden naar de AMR-versie van de Vantage. Zoals we eerder bij de DB11 zagen, is die AMR een wat potentere versie van het uitgangspunt. De DB11 V12 leverde in reguliere vorm 608 pk, maar komt in AMR-trim tot 639 pk. De kans lijkt groot dat de Vantage, die als ‘instapmodel’ met een 4,0-liter V8 iets lager op de ladder staat, een soortgelijke boost krijgt.

De ‘normale’ versie van de nieuwe Vantage werd eind 2017 gepresenteerd en beschikt over 510 pk en 685 Nm. De kracht wordt standaard via de bekende achttraps-automaat van ZF bij de achterwielen bezorgd, waardoor de auto in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h knalt.

De voorganger van de nieuwe Vantage was er ook met een handbak. Dat gold niet alleen voor de versie met V8, maar ook voor de tamelijk extreme V12 Vantage. Ook DB11-voorganger DB9 was er met een handgeschakelde versnellingsbak, net als diens heftige broertje DBS.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.