Ariel Nomad: lichtgewicht moddermonster

Ariel Nomad
De Ariel Atom krijgt er in de vorm van deze Nomad een broertje bij. In tegenstelling tot de Atom is de Nomad verzot op alles behalve het asfalt.

We kennen het Britse Ariel maar al te goed van de rijdende buizenframes met een ongezonde hoeveelheid pk's. Deze week is een stel tekeningen gepresenteerd waarop we het nieuwe broertje van de Atom zien: de Nomad. Op 8 januari wordt -ie officieel gepresenteerd tijdens de op de autosport gerichte show Autosport International.

Opmerkelijk genoeg kiest Ariel er voor om de Nomad gewoon achterwielaandrijving te geven. Wél staat hij een stuk hoger op z'n poten, heeft hij lange veerwegen en offroad-banden moeten voor genoeg houvast zorgen.

Het is nog niet bekend wat er onder de kap ligt, maar de kans is groot dat - net als in de recent gepresenteerde 3S - een 2,4-liter vierpitter van Honda verantwoordelijk zal zijn voor de aandrijving. Volgens Ariel gaat de Nomad zo'n 700 kilo wegen en krijgt hij in het thuisland een prijskaartje van om en nabij de 38.300 euro.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.