Android Auto binnenkort ook te gebruiken in BMW's

Stay connected

BMW 2-serie Gran Coupe

Goed nieuws voor wie een smartphone met Android heeft en in het bezit van (of in de markt voor) een nieuwe BMW is: Android Auto wordt namelijk compatibel met auto's van dat merk.

Misschien vind je het infotainmentsysteem van BMW al heel fijn werken, maar waarschijnlijk werkt het nog niet zo intuïtief en volledig als je smartphone. Daar komt Android Auto om de hoek kijken. Die connectie tussen de auto en de smartphone zal vanaf medio 2020 worden uitgerold voor BMW's met versie 7.0 van het BMW-besturingssysteem. Het wordt dan mogelijk om volledig draadloos de vertrouwde apps en gegevens van je telefoon op het infotainmentsysteem van je BMW tevoorschijn te toveren.

Met Android Auto zal de BMW zich meer toe kunnen spitsen op de dingen die jij in je telefoon hebt staan. Denk daarbij aan routes in Google Maps, afspraken in je agenda of berichtenservices. Het moet ertoe leiden dat de bestuurder gemakkelijker en met minder afleiding kan navigeren, communiceren of informatie kan oproepen. Tijdens de CES in Las Vegas in januari laat BMW de integratie van Android Auto voor het eerst zien. Vanaf juli 2020 zal het bruikbaar worden voor de auto's met het minimaal vereiste infotainmentsysteem aan boord.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.