Amerikaanse politie krijgt Chevrolets Tahoe

Chevrolet Tahoe PPV
Chevrolet Tahoe PPVChevrolet Tahoe PPVChevrolet Tahoe PoliceChevrolet Caprice police carFord Police INterceptorDodge Charger PursuitDodge Charger Pursuit
Recentelijk heeft Chevrolet z'n Tahoe in een nieuwe jas gehesen. Deze week maakten de Amerikanen bekend om het vernieuwde exemplaar aan de politie te gaan leveren.

De vernieuwde Tahoe is omgetoverd tot een PPV, een Police Patrol Vehicle. Onder de kap houdt een 5,3-liter EcoTec3 V8 met 355 pk en 520 Nm aan koppel zich schuil. Schakelen doet-ie op geheel Amerikaanse wijze middels een zestrapsautomaat. Wel ziet er volgens Chevrolet een 'achtervolgingsmodus' op de bak, waarmee de transmissie ongetwijfeld iets alerter wordt.

De Tahoe beschikt over een extra accu waarop de nodige apparatuur kan worden aangesloten. Denk hierbij aan laptops en andere communicatie- en meetapparatuur. Uiteraard is er een arsenaal aan lichtbalken op de Tahoe geschroefd en ook een bullbar is van de partij. Omdat de nieuwe Tahoe wat afmetingen betreft aardig overeenkomt met z'n voorganger (foto 4) is veel extra uitrusting volgens Chevrolet vrij eenvoudig over te hevelen naar de nieuwe generatie van de SUV.

Naast deze Tahoe heeft Chevrolet de Caprice (foto 5) voor de lokale politiekorpsen in de aanbieding. Ford heeft de Police Interceptors (foto 6) en Dodge rijdt rond met de Charger Pursuit (foto 7 en 8) en Durango Special Service.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.