Chevrolet Tahoe trekt politiepak aan

Twee verschillende versies

Chevrolet Tahoe politie
Chevrolet Tahoe politieChevrolet Tahoe en SilveradoChevrolet Tahoe en SilveradoChevrolet Tahoe en SilveradoChevrolet Tahoe RSTChevrolet Tahoe PPVChevrolet Tahoe PPVChevrolet Tahoe PoliceChevrolet Tahoe PPVChevrolet Tahoe politie

Met een nieuwe Chevrolet Tahoe in de showrooms is het ook tijd voor de politie om over te stappen op de nieuwe versie van de Amerikaanse gigant. Zo ziet de nieuwe Tahoe er als boevenvanger uit.

Eind vorig jaar presenteerde Chevrolet in een keer de nieuwe Tahoe en Suburban. De kleinere Tahoe, met een lengte van 5,35 meter en een wielbasis van 3 meter alsnog een lel van een SUV, wordt al sinds en jaar dag ook door de Amerikaanse politie ingezet. Dit is de nieuwe Tahoe voor de lange arm der wet.

De politie krijgt de beschikking over twee verschillende versies. De Tahoe Police Pursuit Vehicle (PPV) is ontworpen voor het behalen van hogere snelheden met extra comfort voor dagelijks gebruik. De Special Service Verhicle (SSV) is meer gericht op de off-road-capaciteiten van de SUV en kan door de standaard 4WD en het Max Trailering-pakket beter overweg met een aanhanger tot 3.700 kg. In beide gevallen voorziet de 5,3-liter V8 met 330 pk de SUV van zijn kracht. De PPV-versie leent alleen enkele onderdelen van de Camaro ZL1 LT4-motor voor een sportievere afstelling.

Een samenwerking met bandenfabrikant Bridgestone heeft ervoor gezorgd dat de Tahoe speciale 20-inch wielen krijgt die minder slijtagegevoelig zijn. De Tahoe’s krijgen verder een verbeterd remsysteem, liggen iets lager op de weg en de begrenzer wordt op 224 km/h afgesteld. De nieuwe Tahoe wordt later dit jaar in gebruik genomen door de Amerikaanse politie. 

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.