Alpine A110 R Fernando Alonso: met input van de F1-coureur zelf

Met de kleur van de Formule 1-auto

Alpine A110 R Fernando Alonso

Het is nog maar drie dagen geleden dat Alpine het doek trok van de Alpine A110 R, een lichtgewicht versie van de A110 met een focus op circuitgebruik. Toch achten de Fransen de tijd al rijp voor een speciale uitvoering ervan. Dit is de Alpine A110 R Fernando Alonso, afgesteld met behulp van the man himself, die tot en met het huidige seizoen voor het Alpine F1-team rijdt.

De Alpine A110 R Fernando Alonso onderscheidt zich niet alleen met uiterlijkheden van een 'reguliere' A110 R. De tweevoudig wereldkampioen uit de Formule 1, die daarin dit seizoen voor het laatst een Alpine-stoeltje vult, deed namelijk zijn plasje over de onderstelafstelling van de op circuitgebruik georiënteerde sportcoupé. Dat betekent dat de 32 gelukkigen die een Fernando Alonso-editie weten te bemachtigen – meer bouwt Alpine er niet – erachter kunnen komen hoe Fernando had gewild dat de A110 R zich gedraagt in de bochten.

Voor de rest is de limited edition technisch gelijk aan de rest van de A110 R's, waarvoor Alpine overigens geen productielimiet kenbaar maakt. Alonso bemoeide zich niet alleen met de afstelling van de auto, maar bepaalde – naar zeggen van Alpine – ook de kleur ervan. Die moest hetzelfde worden als die van zijn huidige Formule 1-bolide. Alpine heeft zich niet ingehouden bij het verder differentiëren van de Fernando Alonso-editie. In tegenstelling tot bij de reguliere R spuit het merk een deel van zowel de koolstofvezel voorklep als het achterdek mee met de rest van de carrosserie. Ook wordt de achterkant van de Fernando Alonso-editie grotendeels in het zwart uitgevoerd.

Het gelimiteerde circuitspeeltje laat zich verder kenmerken door oranje remklauwen, enkele oranje en oranje-geel-blauwe details in het interieur en afdrukken van de handtekening van Alonso op verschillende plekken op zowel interieur als exterieur. Voor verdere details over de Alpine A110 R verwijzen we je door naar het artikel van afgelopen maandag.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.