Alfa Romeo GT Junior is terug

... maar niet zoals je had gehoopt

Alfa Romeo Stelvio GT Junior
Alfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT JuniorAlfa Romeo Stelvio GT Junior

Alfa Romeo brengt de naam GT Junior terug. Alfa Romeo plakt Junior GT echter niet op een nieuwe klassiek gelijnde coupé, maar achterop het tegenovergestelde daarvan. De Stelvio.

Alfa Romeo brengt in thuisland Italië een hommage aan de klassieke GT 1300 Junior die in 1965 op de markt kwam. Alfa Romeo heeft momenteel geen coupé in het gamma die het als speciale uitgave GT Junior kan noemen en dus krijgt de Stelvio de roemruchte aanduiding toebedeeld .

De Stelvio GT Junior heeft natuurlijk geen 89 pk 1.3 als krachtcentrale zoals de GT 1300 Junior destijds, maar een 210 pk 2.2 dieselmotor, in cmbinatie met een achttraps automaat. De Stelvio GT Junior is gebaseerd op de Veloce-uitvoering maar is altijd in de kleur Ochre Pilari uitgevoerd, die je ook op de échte 1300 GT Junior kon krijgen. De speciale Stelvio onderscheidt zich met 21-inch vijfgaats lichtmetaal, zwarte spiegelkappen, donkere achterste zijruiten en speciale GT Junior-borduursels op het dashboard en op de hoofdsteunen.

De Alfa Romeo Stelvio GT Junior kost in Italië €72.750. Voor zover bekend is de speciale editie alleen voor de Italiaanse markt bestemd.

Had Alfa Romeo hier meer van kunnen bakken? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.