Alfa Romeo Crosswagon

Alfa Romeo 156 Crosswagon
Alfa-liefhebbers zullen vast even moeten slikken bij het zien van de Crosswagon. Als basis dient de 156 Sportwagon die wat hoger op zijn poten is gezet.
Alfa-liefhebbers zullen vast even moeten slikken bij het zien van de Crosswagon. Het is een bekend trucje: zet een stationwagon, in dit geval de 156 Sportwagon, wat hoger op zijn poten, geef hem vierwielaandrijving en je hebt een SUV-alternatief.

Begin maart, in Genève, staat de opgeruigde Sportwagon voor het eerst in de schijnwerpers. In de tweede helft van dit jaar wordt hij leverbaar, in maart gaan we er alvast mee rijden. Een terreinachtige auto is natuurlijk niet het eerste wat je verwacht bij een merk met zo'n sportieve inborst. Maar na Porsche's besluit de Cayenne te introduceren kijken we eigenlijk nergens meer van op. En eerlijk is eerlijk, het heeft Porsche ook geen windeieren gelegd. De auto die op de stand staat beschikt over de 150 pk sterke 1.9 MultiJet JTD, zeer waarschijnlijk staat ook de 2.4 JTD 20V met 170 pk op programma.