Acura eert eerste SUV

Throwback weekend

Acura SLX
Acura SLXAcura SLXAcura SLXAcura SLXAcura SLXAcura SLX

Acura viert dit weekend een opmerkelijk feestje. De Amerikanen eren namelijk hun eerste SUV, de SLX. Dat doen ze op een bijzondere manier.

Voor het RADwood-evenement van dit jaar komt Acura met een speciale auto. Dat bijzondere evenement staat elk jaar weer in het teken van auto’s uit de jaren 80 en 90, het tijdperk waaruit de allereerste SUV van het merk stamt. De Acura SLX stamt uit een tijd waarin verschillende merken met hetzelfde model naar buiten kwamen. Als basis geldt de Isuzu Trooper, maar naast Acura gingen ook Opel, Honda en nog veel meer merken met het ontwerp aan de slag.

De SLX waarmee Acura dit weekend komt aanzetten, is niet enkel een gerestaureerd model. Nee, de fabrikant knutselde nog even flink door. Een getunede 2,0-liter VTEC-turbomotor met 350 pk is ingebouwd en de auto krijgt verder de beschikking over Acura’s nieuwste Super Handling All-Wheel Drive-systeem. In Noord-Amerika verkocht Acura tot nu toe in totaal 1,6 miljoen SUV’s.

Video

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.