Abt knutselt aan Audi S5 Sportback

Maar welke?

Abt Audi S5 Sportback
Abt Audi S5 SportbackAbt Audi S5 SportbackAbt Audi S5 SportbackAbt Audi S5 SportbackAbt Audi S5 SportbackAbt Audi S5 SportbackAbt Audi S5 Sportback

Het afgelopen jaar was Audi een beetje aan het knoeien met zijn S5 Sportback. De sportieve variant werd vlak voor de facelift van de reguliere A5 Sportback naar voren geschoven en gelijk weer vervangen bij die facelift van een paar maanden later. Huistuner Abt knoeit nog even door.

Het tuningbedrijf presenteert nu namelijk zijn Sportsline-pakket voor de al sportieve A5 Sportback. Op de foto’s die het bedrijf meestuurt, zien we een aangepaste S5 Sportback van voor de facelift. We vinden boven de grille namelijk niet de drie nieuwe gleuven en ook de lampen hebben hun oude inrichting. Nu hoeven de eigenaren van wél gefacelifte S5 Sportbacks niet te treuren, want Abt laat expliciet weten dat het sportpakket ook voor de nieuwere versie beschikbaar is. 

Abt monteert zijn Abt Engine Control (AEC) en zorgt ervoor dat de S5 optioneel 389 pk krijgt. Dat zijn er 42 meer dan volgens de officiële fabrieksopgave. Het maximumkoppel neemt van 700 naar 760 Nm toe. Verder biedt Abt zijn instelbare veersysteem aan, waardoor de auto maximaal 40 millimeter dichter op de grond komt te liggen. Speciale lichtmetalen 20-inchwielen moeten het feest afmaken.

PRIVATE LEASE Audi A5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.