Abt creëert krankzinnige Audi A1

Mag het een onsje meer?

Audi A1 ABT Tuning
Audi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT TuningAudi A1 ABT Tuning

Abt kennen we al sinds jaar en dag van diverse uiteenlopende tuningprojecten van auto’s uit de Volkswagen Groep. De laatste tijd hielden de huistuners bij Abt zich wat in. Wat extra vermogen hier, een grote bumper daar en klaar. Nu is het echter de hoogste tijd voor een wel heel krankzinnig project.

De buitenkant werd op de meest extreme wijze uitgebouwd. Neem de aangezette stukken rondom de wielkasten waar dan nog eens luchthappers in werden gemaakt. Erik Aleksjan, die ook aan de Audi RS6 van skiër Jon Olsson sleutelde, is verantwoordelijk voor de bizarre ombouw in opdracht van racecoureur Daniel Abt. De achterkant wordt gekenmerkt door een achtervleugel die de volledige grootte van het achterruit beslaat. Verder zien we extremere sideskirts en splitters bij de bumpers. De motorkap krijgt daarnaast ook diverse luchtinlaten. Om het geheel nog wat extremer neer te zetten, voorziet Abt de auto van de bijzondere rood-zwarte wrap, waarbij de ene helft van de koets rood en de andere helft zwart wordt. Contrasterende details met hoeken en lijnen maken de wrap af.

De binnenkant van de Audi A1 wordt vrijwel in het geheel met alcantara bekleed. Van het stuur, de deurpanelen tot aan het dashboard: alles is van een laagje alcantara voorzien. Het blijft natuurlijk niet alleen bij cosmetische opsmuk. Ook onderhuids is de A1 van voor naar achteren aangescherpt. Abt legt een geheel nieuwe 2,0-liter TFSI in het vooronder van de Audi. De motor is nu goed voor “meer dan 400 pk”. Middels een geheel nieuwe uitlaatsysteem brult de A1 van zich af. 19-inch wielen zorgen voor een beter contact met de weg. Van deze A1 wordt, zoals je wellicht kunt verwachten, maar één exemplaar gemaakt.

PRIVATE LEASE Audi A1

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.