Abarth 1000 SP gaat in gelimiteerde productie

Slechts vijf stuks

Abarth 1000 SP One-off

Abarth wist de tongen wel los te maken afgelopen voorjaar met de zeer bijzondere 1000 SP. Een one-off, zo leek toen nog. Het blijkt toch iets anders te zitten, want Abarth gaat er vijf van bouwen.

Dat Abarth heeft besloten het niet te laten bij slechts één 1000 SP, weten we dankzij het Italiaanse Auto Italia Magazine. Dat meldt op Twitter dat het met de ontwerper heeft gesproken, Roberto Giolito, die bevestigt dat er vijf van gebouwd worden. Het is nog niet bekend wat de 1000 SP gaat kosten en of er nog een kans is om er eentje te bemachtigen. De kans is groot dat er achter de schermen al reserveringen plaats hebben gevonden, zoals wel vaker gebeurt bij dergelijke speciale auto's.

De Abarth 1000 SP is een zeer bijzondere verschijning, die zijn uiterlijk dankt aan de gelijknamige Abarth uit de jaren 60 (vanaf foto 2). Een snelle lichtgewicht tweezitter voor circuitgebruik. De Alfa Romeo 4C bleek vanwege zijn wulpse lijnen de ideale basis voor Abarth om er een modern eerbetoon aan te brengen. De 1000 SP heeft ook gewoon nog de van de 4C bekende 1.8 turbo achter de stoelen, goed voor een vermogen van 240 pk. Overigens had het origineel een net geen 1.000 cc grote viercilinder met dubbele Weber-carburateurs. Een  hoogtoerig blok dat goed was voor een vermogen van 102 pk en de 1000 SP aan een topsnelheid van ruim 220 km/h hielp. Heel nette cijfers voor eind jaren 60.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.