20.000 Bentley's per jaar

Bentayga geeft Britse edelmerk impuls

20.000 Bentley's per jaar
De Bentley Bentayga moet het Britse edelmerk helpen in 2020 20.000 auto's per jaar te verkopen. Dat zegt Wolfgang Dürheimer in gesprek met het Engelse Auto Express.

Van 500 auto's per jaar in de jaren 90 binnen ruim 20 jaar naar 20.000 stuks; dat is een aanzienlijke groei voor een merk in zo'n exclusief deel van de markt.

De komst van de eerste SUV, de Bentayga die vorige maand op de IAA in Frankfurt onthuld werd, moet de verkoopcijfers verder opstuwen. In 2014 verkocht Bentley 11.020 auto's wereldwijd, een aantal dat volgens Dürheimer over vijf jaar al bijna verdubbeld is. Is het merk bij dat aantal nog wel exclusief? "Met de huidige verkoopaantallen zijn we in sommige delen van de wereld nog niet zichtbaar genoeg", aldus de CEO tegen onze Engelse collega's. "Als onze verkopen verdubbelen, met nieuwe modellen in nieuwe segmenten, zie ik onze exclusiviteit niet in gevaar komen."

In het interview kondigt de CEO verder een plug-inhybride-aandrijflijn aan, die debuteert in de volgende generatie Continental GT, een model dat voor 2018 op stapel staat. Van de Flying Spur en de Mulsanne zijn 'gewone' hybride-versies gepland.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.