100.000ste Volkswagen California uit Hannover

Op naar nieuw productierecord

Volkswagen California
Volkswagen CaliforniaVolkswagen CaliforniaVolkswagen CaliforniaVolkswagen CaliforniaVolkswagen CaliforniaVolkswagen CaliforniaVolkswagen California

De camperverkopen zitten in de lift. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Daar plukt onder meer de Volkswagen California de vruchten van. Inmiddels is in Hannover het 100.000ste exemplaar geproduceerd.

De huidige California is net als zijn voorgangers een op de Volkswagen Transporter gebaseerde camper. In Hannover-Limmer rolde onlangs het 100.000ste exemplaar van de band, een California in topuitvoering 'Ocean' met een in twee kleuren gespoten koets en een blauw hefdak. Onder de kap van dit van 4Motion-aandrijving voorziene feestvarken een 204 pk sterke 2.0 TDI.

Vorig jaar bouwde Volkswagen in Hannover 15.155 Californias. Toen een productierecord. Volkswagen zegt te verwachten dat dat record dit jaar aan duigen wordt geslagen.

Dertig jaar geleden rolde de eerste California van de band, een op de derde generatie Transporter gebaseerde Camper die in samenwerking met Westfalia werd gebouwd. De California-productie vindt overigens pas sinds 2004 in Hannover plaats, daarvoor zagen de auto's in Rheda-Wiedenbrück het levenslicht. In de 30 jaar dat de California bestaat, heeft Volkswagen in totaal 160.000 exemplaren gebouwd. In Nederland ligt de vanafprijs van een California op zo'n € 54.000, al moet je het dan met een 84 pk sterke 2.0 TDI stellen.

PRIVATE LEASE Volkswagen California

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.