100 miljoen Volkswagens

100 miljoen Volkswagens
Afgelopen dinsdag liep in Wolfsburg de hondermiljoenste Volkswagen van de band. Het was een Volkswagen Touran 1.9 TDI die overgedragen is aan Eva Luise Köhler, de echtgenote van de bondspresident.
Afgelopen dinsdag liep in Wolfsburg de hondermiljoenste Volkswagen van de band. Het was een Volkswagen Touran 1.9 TDI die overgedragen is aan Eva Luise Köhler, de echtgenote van de bondspresident. Zij nam de Touran in ontvangst namens ACHSE, een organisatie die tot doel heeft de problemen van kinderen en volwassenen die aan zeldzame chronische ziektes leiden onder de aandacht te brengen.

In 1945, precies 60 jaar geleden, werd de eerste Kever voor civiel gebruik gefabriceerd. Dat jaar werden er 1800 exemplaren gerealiseerd. Vijf jaar later waren het er al 100.000.
Van de in totaal 100.000.000 auto's waren er 23 miljoen van de Golf, 21,5 miljoen van de Kever, 13 miljoen Passats en 9 miljoen Polo's.
Tegenwoordig worden er Volkswagens gebouwd in o.a. Mexico, Brazilië, Zuid-Afrika, Argentinië, China, Polen en Slowakije. Volkswagen is niet het eerste merk dat deze mijlpaal haalt. Ford, Chevrolet en Toyota gingen al voor.

PRIVATE LEASE Volkswagen