advertorial

Je volgende auto: fonkelnieuw of zo goed als nieuw?

Zo op het eerste oog geen verschil

Volvo XC40 P8 Recharge

Een bekende afkorting in advertenties is z.g.a.n., wat staat voor ‘zo goed als nieuw’. Soms is dat ook zo, maar meer dan eens is het lichtelijk overdreven en blijkt het nieuwe er toch echt wel vanaf. Ook gebruikte auto’s worden met die kwalificatie aangeprezen en er zijn occasions die dit predicaat ook echt verdienen. Zoals een Volvo Selekt occasion. En dan heb je de keus: wordt het een fonkelnieuwe of een zo goed als nieuwe?

Stel, je stapt de Volvo-dealer binnen voor een Volvo XC60 en je neemt in de showroom plaats achter het stuur van een occasion, in de veronderstelling dat het een nieuwe is. Niet zo verwonderlijk, aangezien een Volvo die de status van Volvo Selekt occasion heeft verworven op het eerste gezicht nauwelijks van een nieuwe is te onderscheiden. Alleen de kilometerstand wijst op zijn praktijkervaring. En het prijskaartje. Een beter alternatief voor een nieuwe Volvo is er niet.

Ruikt zelfs als nieuw

Zo op het eerste oog is er dus geen verschil tussen een nieuwe en een gebruikte Volvo XC60. De lak ziet eruit als nieuw en het interieur is tot in de kleinste hoekjes gereinigd en met speciale middelen behandeld, zodat ook daadwerkelijk de geur van een nieuwe auto je tegemoetkomt. Aan de techniek is minstens zoveel zorg en aandacht besteed, wat betekent dat je je daar de komende jaren geen zorgen over hoeft te maken. Niet voor niets geeft de Volvo-dealer 24 maanden garantie op een Volvo Selekt occasion.

Meer dan €14.000 voordeel

Het grootste voordeel van een jonge occasion ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe is natuurlijk de aanschafprijs. Zo koop je voor net geen €49.000 een twee jaar jonge Volvo XC60 B5 Momentum Pro met 55.000 kilometer op de klok, voorzien van het Volvo Selekt occasion-label. Wil je liever een nieuwe, dan ben je een kleine € 14.500 meer kwijt. De kosten voor onderhoud verschillen nauwelijks, hooguit is de gebruikte auto iets eerder toe aan bijvoorbeeld een set remschijven. Kijken we naar de kosten van rente en afschrijving, dan scoort de occasion gunstiger en ook de verzekeringspremie kan lager uitvallen.

Volvo Selekt occasion: écht zo goed als nieuw

Omdat een Volvo Selekt occasion alle zekerheden biedt van een nieuwe Volvo, is het niet zo gek om in plaats van een nieuwe Volvo een jonge gebruikte te kopen. Uitsluitend Volvo’s van maximaal 5 jaar oud met een sluitende onderhoudshistorie en met niet meer dan 150.000 kilometer op de teller kan aanspraak maken op deze felbegeerde titel.  En bevalt je keuze achteraf toch niet, dan kun je binnen dertig dagen ruilen.

Volvo Selekt, oftewel Zweedse zekerheid:

  • Volvo Selekt garantietermijn: 24 maanden garantie
  • Volvo Selekt occasion: zorgvuldig geselecteerd
    (jonger dan 5 jaar, minder dan 150.000 km gereden en een gedocumenteerde historie)
  • Gecheckt op meer dan 100 punten
  • Pechhulp in vrijwel heel Europa via Volvo Assistance
  • Omruilgarantie (binnen 30 dagen of 1.500 km)
  • Te personaliseren met Volvo accessoires
  • Te combineren met financiële producten, zoals verzekering en financiering

Bekijk hier het aanbod Volvo Selekt occasions op autoweek.nl.