Zeekr 7X Long Range RWD (2025)

| Uitvoering | 7X Long Range RWD |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 4 km |
| KM-stand laatst | 1.000 km |
Fantastische eerste ervaringen!
Sinds een week heb ik deze Zeekr 7X als leaseauto in bezit.
Wat een heerlijke en comfortabele auto om in te rijden! Bovendien werkt alles vooralsnog perfect. Dit is mijn derde elektrische auto, maar tot nu toe nog geen storingen of software issues gehad. Ik ben onder de indruk van alle instelbare mogelijkheden en dat gaat allemaal redelijk intuïtief.
Vooraf hoopte ik dat ik geen problemen met de rechtdoor-stabiliteit zou ondervinden, waarover op diverse fora gesproken wordt voor dit relatief nieuwe model, maar dat is niet het geval. Bovendien wordt sinds 24/12 een OTA update versie 2.1 uitgerold en behoren deze 'stuurproblemen' op hoge snelheid naar ik begrijp van andere berijders nu volledig tot het verleden.
Het verbruik gedurende de afgelopen koude dagen met vorst was 22,1 KWh/100 km wat mij niet tegenvalt gezien de grootte en vooral het gewicht van de auto. Drie tieners op de achterbank blijkt ook goed te passen, vooral de beenruimte is enorm, dit is ook een van de redenen om voor deze auto te kiezen.
Ik heb de Longe Range versie met 19 inch banden, nu met Hankook winterbanden er onder en in de cabine is het heerlijk stil. Deze versie heeft de standaard audio set en als liefhebber van rockmuziek vind ik het geluid erg goed en helder. Wellicht niet extreem goed, maar voor mij ruim voldoende om veel muziek en podcasts te luisteren.
Over een week gaan we naar de Franse Alpen, ik ben benieuwd hoe de reiservaring zal zijn met de zeer hoge laadsnelheden van deze auto, maar het is winter en koud, dus het is niet het meest gunstige seizoen om laadrecords te breken.
Achteraf zal ik mijn ervaringen delen.
De Long Range versie

AutoWeek 2025: Dit is de beste koop met benzinemotor

De Triumph Dolomite en de Alfa Romeo Giulia waren dé hardcore vierdeurs sportsedans van hun tijd

Nog snel even tanken voor 1 januari: pomphouders goed voorbereid

Dit zijn de 2025 tops en flops van de redactie deel 2