| Uitvoering | G6 RWD Long Range |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 6.000 km |
| KM-stand laatst | 8.000 km |
Na 3 Tesla's naar Xpeng G6
Na een Model 3 en twee Model Y’s was een vierde Tesla logisch. Totdat ik mijn twee jaar oude Model Y met 62.000 kilometer wilde inruilen. Tesla bood zelf niets en via een door hen gebelde handelaar viel de inruilwaarde tegen. Voor een nieuwe Model Y moest ik ruim €25.000 bijleggen.
Dus keek ik verder. De XPeng G6 bleek qua formaat en prestaties goed bij mijn wensen te passen. Hij was enkele duizenden euro’s goedkoper dan de Tesla en bood aanzienlijk meer luxe. Tijdens een proefrit in Eindhoven viel vooral de stilte op\. Ook het onderstel is comfortabeler en soepeler dan dat van de Model Y, zonder week te worden.
Daarnaast beschikt de G6 over Nappa-leder, stoelmassage en stoelventilatie. Zaken die mijn Tesla’s niet hadden.
Ik kocht een demo-auto bij een dealer in Bielefeld\. Na de verplichte wachttijd vanwege de Nederlandse fiscale regels haalde ik de auto op 14 augustus op en reed ik met een importkenteken naar Nederlands. De registratie verliep vervolgens opvallend snel.
Inmiddels staat er 2000 kilometer op de teller. Mijn verbruik ligt rond 15 kWh per 100 kilometer, bij ongeveer 75 procent snelweggebruik. Dat vind ik keurig voor een auto van dit formaat.
Niet alles is beter. De geluidsinstallatie klinkt minder diep dan die van de Tesla, maar dat vind ik geen groot bezwaar.
Na 2.000 kilometer heb ik nog geen moment spijt gehad. Vooral het comfort, de stilte en de luxe hebben me positief verrast. Zou ik opnieuw een Tesla kiezen? Op dit moment: nee.