Volvo V40 D4 Ocean Race (2014)
Uitvoering | V40 D4 Ocean Race |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
V40 D4 Ocean Race
Ondertussen heb ik nu bijna 5000 km gereden met de volvo, hieronder mijn ervaring.
Aangezien ik een km registratie bij houden maar niets vind toch besloten de 1 serie in te ruilen op een v40 en de bijtelling te gaan betalen. Bij van der Schaaf in Drachten een prima inruil voorstel gekregen t.o.v. een nieuwe v40 D4 R design echter toen ik ging proefrijden deed ik dat in een 3 maanden oude V40 D4 Ocean race met onder andere HK installatie, adaptieve Xenon, Park Assist, getinte ramen achter en e.o.a. extra spoiler/design pakket, blauw metallic, zwarte speegels en spoiler en 17 Freya velgen. Een erg complete auto welke ze zeer scherp aan mij aanboden.
De beslissing was gauw gemaakt en 1,5 week later werd de auto afgeleverd.
Na bijna 4 weken sturen ben ik voornamelijk positief over de auto, voldoende trekkracht en een prima wegligging. Ook de erg complete uitrusting is erg prettig, Volvo heeft het interieur weer dik voor elkaar.
op de A31 in Dld de begrenzer op gezocht, 199 km p/u en 3000 rpm. Ook bij deze snelheid voelt de auto erg koersvast en zeker aan wellicht in de toekomst een bezoekje aan Rica brengen om de begrenzer te verwijderen.
De enige minpunten die ik tot nu toe kan vinden:
Verbruik: 1-18 (doe ik voor mijn gevoel nog mijn best).
Harman Kardon installatie is niet best, volgende week gaat de auto een dag terug naar de dealer voor de rammelende deurpanelen en skibox.
*Update*
Tsjechië op en neer geweest met de Volvo, ca. 980 km. Weinig te melden behalve dat de auto om een halve ltr olie vroeg en aangezien ik geen Castrol 0w-20 kon vinden in Tsjechie maar OMV 0w-30 bijgevuld.
Verbruik met skibox 1 op 13,5, dat vind ik dan wel weer netjes met de cruise op 170 op de duitse autobahn. Stoelen zitten erg fijn.
De goedkope deurpanelen vind ik toch wel jammer, ok nadat de dealer (vd Schaaf) de panelen beter heeft vastgezet trillen ze niet meer echter heeft Volvo gedacht daar kijkt de bestuurder toch niet naar en daar besparen we op. Erg goedkoop hard plastic, jammer had graag paar tientjes meer betaald voor een betere afwerking.
Geen bijzonderheden
Inmiddels twee beurten verder...
Ten aanzien van de beurten geen bijzonderheden, enkel olie, filters en de normale standaard dingen. Verbruik met mijn rijstijl is 6,2 liter per 100 km (zomerbanden). Niet super zuinig echter als voordeel dat ik geen EGR problemen heb.
Op het Harman Kardon systeem na geen klachten.
Ingeruild
Na een proefrit in een v60 D6 de v40 ingeruild. Uiteindelijk een goede 70.000 kilometers in de v40 rond gestuurd zonder problemen.