Volvo V40 D4 Business Momentum (2014) #6

Volvo V40 D4 Business Momentum (2014)

UitvoeringV40 D4 Business Momentum
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2015

Eerste kennismaking

• 722 km

Dat ik weer Volvo zou gaan rijden, was geen uitgemaakte zaak. Maar de 14% D2 maakte het een kanshebber toen ik voor de keuze stond voor een nieuwe leasewagen. Om het kort te houden..offerte aangevraagd en naar de leasemaatschappij gestuurd.

Het antwoord was tweeledig. Leaseprijs van de D2 viel binnen mijn leasebudget. Maar er was eventueel, voor een kleine bijbetaling van 15 euro, ook een D4 beschikbaar. Weliswaar een auto uit 2014, maar dat betekende wel 14%! Ik had geen keuze over kleur, bekleding en uitrustingsniveau. Zwart, zwart en Momentum. Heb er niet lang over hoeven nadenken. De D4 met 190pk ging het worden.

Nu al een week in het bezit van deze auto. En wat ben ik blij met mijn keuze. Geweldige auto en geweldige motor. Ben bang dat ik volgende week al mijn eerste bekeuring binnen krijg.

Het interieur straalt kwaliteit en rust uit. Ik ken nog niet alle ins en outs van de auto, maar ben erg tevreden. Radio is goed, navigatie is toch prima. Had er wat klachten over gelezen, maar ik vind het allemaal best meevallen. Stoelen zijn ook prima. Goed verstelbaar. Zeker het kantelbare deel van de bestuurderstoel is voortreffelijk.

Tot zover even. Volgende maand meer.

Eindelijk update

Daar werd het toch wel tijd voor. heb helaas nog niet zo veel kilometers gereden. Klant in Amersfoort en nu in het Centrum van Utrecht. Maak dus niet zo heel veel kilometers nu. Jammer want ik vertoef graag in de Volvo V40.

Ben er mee naar Frankfurt (Autobeurs) gereden en dat was toch een mooie tocht om de 190 pk eens goed aan te wenden. Ging hem prima af. En ik stapte dankzij de prima stoelen ook fris en fruitig uit na de reis.

Heb niets dan lof over deze auto. Elke collega die over een lease auto begint krijgt even mijn sleutels om zelf te ervaren hoe fijn de V40 wel niet is. Er zijn wat extra volvo's in de lease gekomen hierdoor.

Natuurlijk kan ik ook gaan klagen over de bagageruimte. Maar zovaak zit die nou ook weer niet vol. 1 keer per jaar tijdens de zomervakantie...ach, dan neem je toch gewoon wat minder spullen mee. Zoveel gebruik je tijdens je vakantie toch niet!

10,0