Volvo V40 D4 Business Momentum (2014)
Uitvoering | V40 D4 Business Momentum |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Volvo V40 D4
KEUZE BEPALING
Nu ruim 2 maanden rijd ik in deze auto. Keuze is in maart vooral bepaald door D4 motor met 14% bijtelling, het betreft een lease auto. Vorige auto was een Octavia 1.2 station. Keuze was vooral gebaseerd door 14% en eens even heel iets anders rijden.
INDRUK RIJDEN
Deze auto rijdt heerlijk. Trekkracht is zeer goed, rijden op de snelweg is feestje en ik rijd daar dagelijks. soepele motor. Is zeker bij starten een echte diesel, behoorlijk lawaaiig. Maar eenmaal op gang zeer stil en vol power. Wel op blijven letten op (traject) controles en de eerste boete is binnen.
KWALITEITS BELEVING
Is goed te noemen. De auto waarin ik rijdt heeft nog wat extras zoals verlichtings pakket en er valt weinig meer te wensen. Stoelen zitten prima, ik merk een positief verschil tov mijn vorige auto op de lange ritten.
VERBRUIK
1 op 19.6 (5.1 L op 100KM)
AANDACHTSPUNTEN
Ik vind navigatie,aansturing telefoon en dan met name bediening, behoorlijk achterhaald. Draaiknop is zeer tijdrovend en voice control werkt bij mij matig terwijl ik over het algemeen geen klachten hoor over mijn verbale kwaliteiten. Heb inmdiddels ook gemerkt dat steden of straten hard en geiiriteerd uitspreken weinig helpt ( hoewel mijn kinderen dit zeer vermakelijk vinden).
Kom maar door met dat touchscreen zou ik zeggen.
- overzichtelijkheid is enorm wennen. Kan nog steeds ruimte bij parkeren moeilijk inschatten ondanks ook hulp van de camera. Verder is dode hoek best link; HEEL goed opletten bij rechtsaf slaan ivm vorige auto.
-Niet schokkend maar omdat ik het vaker heb gelezen;kwaliteit ruitenwisser onder de maat. streperig en vlekkerig ruit en ruitenwisser "bibbert"
- kraakjes; ergens rechts bij het voorraam/rechterzij portier een soort "wapperend" geluid bij hogere snelheden. Weet nog steeds niet wat het is, maar kom er wel achter. Kan hier slecht tegen dus moet eruit.
- Rubber portier achter laat al los....
- erg trilgevoelig, kan aan vering liggen? maar alles wat los ligt in portieren of opbergvak hoor je al snel trillen.
GELUID
Audio lees ik veel opmerkingen over, ik vind deze prima. HDD leuk extraatje kwa muziek opslag.
RUIMTE
Veel gezegd en over geschreven; geen ruimte wonder maar ik kan het er prima mee doen. Ben 191 cm en zit prima. Gezin met 2 kleinere kinderen ( tussen 7-11 jaar) past ook prima. Het is iets meer nadenken maar kofferbak kan genoeg in. Niet in hoeveelheid liters denken maar wat je echt nodig hebt of mee moet nemen.
Ruimtetip: neerklapbare bijrijdersstoel is praktisch als je wat langere voorwerpen van bijv Ikea wil vervoeren.
SAMENVATTEND
Lekkere auto, rijdt goed en ik vind hem er goed uitzien. Er zijn praktischere en grotere autos in dezelfde prijsklasse maar dat is een kwestie van wat je belangrijk vindt uiteraard!