Volvo V40 D2 Summum (2013) #6

Volvo V40
Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40

UitvoeringV40 D2 Summum
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Een slechte start

Hoi vanuit België!
Omdat in mijn eigen land dergelijke fora dun bezaaid zijn, dan maar mijn verhaal hier met jullie delen.

Voor het eerst in mijn leven een Volvo via leasing genomen. Daarvoor in verschillende merken gereden.
Als Belg dacht ik, we steunen de lokale economie en kopen een wagen die in België in elkaar wordt gevezen.
Tweede reden was dat de Volvo in mijn keuzemogelijkheden de meeste opties toeliet. Dit heeft mijn keuze beïnvloed en gemaakt dat ik niet opnieuw een BMW had gekozen.
Dus een aardige V40 D2 Summum gekozen met charcoal dashboard en lederen stoelen, verder als bijzonderheden de meedraaiende xenon lichten en glazen dak gekozen alsook het premium sound systeem met navigatie.

Het verhaal wordt echter snel akelig.
Nooit had ik gedacht zo veel spijt te hebben na 3 maand een Volvo te hebben besteld.
De wagen wordt ironisch genoeg geleverd op de Vlaamse feestdag en stond meteen de dag er na terug bij de dealer.
Bij het rijden van de eerste kilometers, viel mijn oog meteen op een kras in het leder van pook en stuur alsook een barst in de achteruitkijkspiegel.
In de week die er op volgde heeft men de drie onderdelen vervangen.
Wat bleek na het vervangen van het stuur? De auto leek niet meer correct uitgelijnd ten minste, wanneer het stuur recht werd gehouden trok de wagen rechts.
Meermaals naar de bandencentrale en garages gereden, telke male met het verzoek eventueel de montage van het stuur te verifiëren. Men bleef echter halsstarrig de uitlijning van de wielen controleren. En heeft dan als oplossing de wielen zodanig uitgelijnd naar de limietwaarden toe dat het stuur 'recht' lijkt. Niet echt een oplossing lijkt me.
In de weken die er op volgden begon ik resonantie en kraakgeluiden van plastiek onderdelen in het dashboard te merken.
Eentje bij het kapje waar alle sensoren in de vooruit zijn gemonteerd. Eentje aan de collision warning module in het dashboard. Eentje in de knoppenmodule om het elektrisch schuifdak te bedienen.
Verder valt het me op dat de premium sound veel te veel power heeft voor het plastic van de deurpanelen. Bij een redelijk volume beginnen zij een vervelend resonantiegeluid te produceren.
Nog steeds in de eerste maand na aanschaf, bemerk ik aan de naad tussen bumper en deurpaneel dat de verf loslaat.
Al deze gebreken zijn gemeld, maar het blijkt voor Volvo zeer moeilijk om ze te accepteren laat staan te verhelpen.

Foto's van de wagen volgen en ik houd jullie uiteraard op de hoogte van de verdere afloop.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee