Volvo V40 D2 Summum (2013) #3

Volvo V40
Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40

UitvoeringV40 D2 Summum
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Na 2000 kilometer

Het is tijd voor de eerste review.

Sinds drie weken ben ik bestuurder van een Rode V40. Nu bijna 2000 kilometer verder een eerste indruk ….

Ik maak een onderverdeling in de plus en minpunten

De pluspunten zijn:
• Ik ben zeer content met de stoelen, de elektrische bediening geeft de mogelijkheid tot vele instelling. In eerste instantie was het erg zoeken naar een goede zit, inmiddels de goede zit gevonden en ik moet zeggen het zit echt perfect. Daarnaast heef mijn uitvoering geheugen in de sleutel, ook dit is een fijne optie aangezien de auto door meerdere in het gezin wordt gebruikt. Als ik met mijn eigen sleutel de deur open dan gaan de stoel en spiegel in de laatst onthouden stand. Komt erop neer dat je nooit meer opzoek hoeft te gaan naar de juiste instellingen, mits je de sleutel niet uitleent natuurlijk. Voor de zekerheid heb ik ook mijn instellingen op de stoel zelf geprogrammeerd, mocht iemand mijn sleutel een keer gebruiken. Teven is het best grappig te zien hoe de stoel zonder aan te raken in de juiste stand komt.
• Het bekende dashboard is wel aardig, ik heb nog niet echt een voorkeur welke instelling ik het mooist vindt. Het valt me wel op dat ik ‘m altijd op performance heb staan zonder contrast. Dat geeft mij een rustig beeld en de snelheid is dan goed af te lezen. Voor de rest blijft het een beetje “nice to have”
• Bediening van de auto verloopt na een tijdje wennen zeer goed. Inmiddels al een nachtvorstje gehad en de voorruitverwarming deed zijn werk goed, de interval van de ruitenwissers is mijn inziens perfect en goed in te stellen. Let wel deze instelling wordt niet vastgehouden waardoor je iedere keer als je de auto opnieuw start weer even op het knopje moet drukken. Wel net zo fijn, want mocht het voorkomen dat je ijs moet krabben dan vliegen niet gelijk de ruitenwisser over je ruit met alle gevolgen van dien. Het schakelen gaat ook zeer soepel, ook al is het wel een beetje wennen t.o.v. mijn vorige auto, dat was een automaat. Maargoed dat was mijn keuze. In z’n éém moet je er niet teveel van verwachten, wel lekker vlot maar kort. Eenmaal in z’n twee dan komt er wel een sportief karakter naar boven en betrap ik me zelf erop dat het best wel lekker is om even het gas in te trappen. Voor de rest komt hij prima mee met de rest van het verkeer.
• Audio en navigatie: Ik heb geen klagen maar kan me voorstellen dat vooral de mensen die Tomtom gewend zijn er een beetje op achteruit gaan. Oké het is niet snel, of je nou de spraak besturing doe of met de hand. Jammer is ook dat er niet een standaard “thuis” optie ingesteld kan worden. Dat kan wel door “thuis” als favoriet op te nemen. Maargoed dan moet je weer door het hele menu heen om deze te selecteren. Tevens de omleidingen (TMC) zijn helemaal niet logisch, hij krijgt het voor elkaar om mij meer dan 10 kilometer om te laten rijden als ik nog maar 2 kilometer van huis ben. Is zeer hilarisch zolang je de weg kent, ken je de weg niet dan moet je maar afwachten wat er gebeurd. Maargoed ik heb de optie uitgezet waardoor er geen herberekeningen woorden gedaan. Wart ook een gemis is dat is het automatisch inzoomen naarmate dat je dichterbij je bestemming komt. Dit wordt enigszins gecompenseerd met een soort van splitscreen die het kruispunt of afslag weergeeft. Kortom het is wel duidelijk dat Volvo geen navigatiebouwer is. Desondanks ben ik er zeer tevreden mee. De audio is verder perfect, niet veel instellingen maar voor mij genoeg. Kan hard en zacht en een beetje bas e.d. kunnen ingesteld worden. Voor mij ruim voldoende. Wat ook heel fijn is, dat is dat ik mijn Spotify kan streamen, start de Spotify op je telefoon, druk op de knop media, selecteer bluetooth en het is “done”.
• Ik had veel verhalen gelezen over het tanken, het valt gelukkig allemaal wel mee en eigenlijk best wel handig. Ik tank voornamelijk Shell en heb tot op heden nog geen hinder ondervonden. Klepje op, slang goed doordrukken en tanken maar, daarna heel eventjes wachten met de slang terugtrekken en klaar is Kees. Wel zo handig zonder vuldop.
• De sensoren rond de auto zijn erg handig, niet overdreven aanwezig en ook zelf in te stellen op geluid. Grafisch wordt het mooi weergegeven hoever je van een obstakel bent verwijder, voor en achter. Met daarbij de achteruitkijk camera zie je niets meer over het hoofd. Ik heb ook de optie automatisch inparkeren. Na drie wek nog niet zelf gebruikt, mijn zoon wel maar dat is meer om indruk te maken op de meisjes denk ik.
• Het interieur is zeer netjes en overdreven goed afgewerkt. De auto voelt lekker en geeft zelfs een extra veilig gevoel. Ik ben ook positief over het panorama dak, het straalt ook een beetje luxe uit, ook al heb je er niets aan want hij kan niet open. Achterin hebben de passagiers geen hinder van een lager dak en kunnen prima zitten. Met de aantekening dat mijn kinderen een normaal postuur hebben, als je wat langer bent kan je wel wat krap zitten. In de auto hoor je zo goed als geen motorgeluiden zeer comfortabel qua geluid.
De minpunten zijn:
• De bagageruimte is niet erg groot, dat wist dus over de inhoud hoor je me niet. Wat wel hinderlijk is dat is de hoge tildrempel en de diepte. Ik heb geen verhoogbare bodem en dat is wel een beetje een gemis. Als je nu iets moet pakken achterin de kofferbak dan moet je uitkijken dat je kleding niet vies wordt want je moet dan zo rekken dat je met je benen tegen de auto aanstaat. Daarnaast is er weinig bergruimte om kleine dingen zoals reserve lampjes in op te bergen. Ik heb een volwaardig reservewiel en dan blijft er maar weinig ruimte over voor dergelijke zaken.
• De bediening van de verlichting, de V40 heeft en behoorlijk aantal instelling wat verlichting betreft. Ik heb de knop op automatisch staan en zolang je er niet aanzit dan is er niets aan de hand. Maar er kunnen zich situaties voordoen dat ‘m uitzet en dan bij de volgende rit kan je nergens zien of de lampen branden en welke?? Alleen door je hoofd schuin naar links te buigen kan je ergens een lampje zien die aangeeft in welke stand de knop staat. Mijn inziens is dat niet de juiste plek en daarnaast had dit ook opgenomen kunnen worden in het geavanceerde display. Is toch een beetje een gemis.
• Misschien ligt het aan de kleur maar de achterkant is echt een vuilmagneet, binnen de kortste keren is de auto vies.

Al met al ben ik zeer tevreden met de auto en die minpuntjes zijn wat mij betreft te verwaarlozen.