Volvo V40 D2 Summum (2012)
| Uitvoering | V40 D2 Summum |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 17 km |
| KM-stand laatst | 270 km |
Fijne auto die heel snel went
Ik heb eerder deze week mijn nieuwe leasewagen opgehaald, een zwarte Volvo V40 D2 Summum met het intro line pakket en driver line pakket. Verder ook nog een zelfdimmende spiegel bijgekocht.
Hoewel ik nog niet erg veel met de V40 heb gereden heb ik wel al een aantal dingen uitgetest in de stad en op de snelweg.
Het blind spot informatie systeem werkt zeer goed en went zeer snel, natuurlijk kijk ik nog in de spiegels maar de rode lampjes in de spiegel worden zeker gebruikt.
De adaptieve cruise control werkt goed maar als het drukker wordt moet je de minimale afstand aanpassen om het werkbaar te houden. De auto past de snelheid goed aan. Tot nu toe was er maar een situatie waar ik toch voor de zekerheid maar even zelf ingreep
De beveiliging die ervoor zorgt dat je tussen de lijnen rijdt werkt goed. Ik was wat moe en prompt kwam er een kop koffie in het display.
Het digitale dashboard werkt goed maar voor een Volvo rijder is er wel heel veel informatie op het dashboard.
De auto schakelt goed, het start-stop systeem went snel en functioneert zoals verwacht. Tot nu toe is het enige minpunt de lage instap en de wat kleine koffer ruimte. Tot nu toe kan ik alleen beamen dat de auto een verbetering is tov de S40/V50.
Het verbruik lijkt hoger dan wat de fabriek opgeeft maar daar kan ik pas over een maand meer over zeggen
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Voor de Volvo V40 van Anthony (50) beginnen de jaren te tellen: 'Een diesel loont bijna niet meer'

Dit vinden V40-rijders van de Volvo EX30

Deze premium hatchbacks koop je voor €12.000

Praktijkverbruik Volvo V40: benzine- en dieselversies onder de loep

Koopwijzer Volvo V40 2012-2020 - alles over deze occasion
Lezersreacties (2) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.