Volvo V40 D2 R-Design (2013) #3

Uitvoering | V40 D2 R-Design |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Heerlijk
Ik kon de auto ophalen bij Volvo Nieuwenhuijse. Na een mooi en correct rondje rond de auto aan de hand van het boekje alles doorgenomen. Puik zo!
De praktijk met deze auto is een feestje. Nu is de auto werkelijk volgehangen met lekkernijen, en dat geeft veel plezier in de dagelijkse rij-praktijk: Intro-line, Winter-line en Dynamic-line.
Maar het werkelijke plezier zit m in het onderstel. Niet hard, maar wel sportief. De 6 bak schakelt fijn, de motor is niet overbemeten, maar doet het goed. Gemiddeld rijd ik 50.000 km per jaar, en het verbruik schommelt momenteel rond de 5 liter.
Minpunten zijn er ook: een storende resonantie in de deuren vanuit de speakers ( te verhelpen, denk ik ). En het zicht naar achteren ( zucht, hij is ook wel erg mooi ).
Veel value voor money, en na twee BMW's en 3 Audi's had ik niet gedacht dat Volvo de prijs zou gaan pakken.
gaat prima, zo
Of de auto nu losgereden is, of ik dat gevoel heb, ik weet het niet. Hoe dan ook, met 1.000 km per week gaat het redelijk snel.
De meeste kilometers worden op de snelweg afgelegd, en daar kan de Volvo prima meekomen, tenminste, zolang je in Nederland rijdt. Gaat het wat sneller dan werkt de motor wat amechtig.
Wat wel anders is, is de instelling van de cruise control. Normaliter ontkoppelt de cruisecontrol als er geschakeld wordt. Nu is dat anders; bij het opschakelen hoeft alleen geschakeld te worden, de creuise control blijft dus aan. Handig!
Wat niet handig is, is het tanken. Nu hoeft dat niet vaak te gebeuren, maar aftanken is een ramp. Of dat komt door het design ( er is geen tankdop meer die je zou kunnen kwijtraken ), ik weet het niet, maar het vulpistool volledig indrukken gaat gewoon niet. Continue slaat de pomp af. Voldruppelen dus.
De combinatie van de kleur ( titanium grey metallic ) met de velgen, het staat erg mooi. De complimenten zijn dan ook niet van de lucht.
Mn dochter heet Violet, die vind 't geweldig als de binnenverlichting op.... inderdaad, Violet wordt gezet.
Al met al een fijne afstand afgelegd.
kleur
Na 3 weken eigenlijk geen tijd te hebben kunnen vinden voor n wasbeurt, vandaag de auto door een wasstraat gehaald. Wat me naderhand opviel is dat deze velgen een uitkomst vormen voor mensen met n chronisch tijdgebrek; remstof heeft een identieke kleur.
Ofwel, een ideale kleurencombinatie