Volvo V40 D2 Momentum (2015) #2
Uitvoering | V40 D2 Momentum |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Zweedse degelijkheid - Belgisch fabrikaat
Auto indertijd zelf samen gesteld, dus de uitvoering, kleur (flamingo red, two tone binnen uitvoering, trekhaak, led daglicht) en accessoires kunnen niet stuk.
5 jaar gebruikt als werkauto, dagelijks op de baan. na 5 jaar iets meer dan 150.000 km op de teller. Sedert 2020 op pensioen, waardoor de jaarlijks verreden km's flink gedaald zijn. Nooit enige storing gehad of panne in die volledige periode. Onderhoud altijd op tijd bij dezelfde merk garage gepleegd. Merkgarage is wel prijzig in onderhoud. Bij 140.000 km distributieriem vernieuwd - zoals op gegeven door Volvo - en op 160.000 km de olie van de automatische bak laten vervangen, 2 dure ingrepen. Verder regulier onderhoud, 2 x remblokken vooraan en achteraan en 2 x de 4 banden vervangen. Ik rij nu met mijn derde set.
Comfortabel door de veel geprezen Volvo zetels, en met recht, de zetels zijn fantastisch, net als de rest van het interieur.
Het is geen racewagen, je trekt geen kasseien uit de grond maar mijn VolvoV40 is een aangename comfortabele reisgezel, parkeert gemakkelijk en is heel handzaam in het gebruik. Enige minpuntje die ik misschien kan aanhalen is de wel hele straffe afstelling van het onderstel, ik heb de indruk dat per ongeluk een sportonderstel gemonteerd is, de neus hangt ook ( al van in de beginne ) wat laag tegen de grond, wat ik ondervonden heb op talloze snelheidsremmers.... De auto is gebruikt op lange afstanden, veel autostrade waardoor wat lakschade ontstaan is op de motorkap. Verder kan ik maar aangeven dat mijn Volvo V40 een uiterst betrouwbare, comfortabele reisgezel is en ik ben niet van plan om deze auto in te ruilen voor iets anders.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5