Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk R-Line (2021)

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk R-Line (2021)

UitvoeringTiguan 1.5 TSI 150pk R-Line
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Fijne en betrouwbare auto

Ik rij nu ruim 1 jaar in mijn vw Tiguan en wat ik zelf goed vindt aan deze auto wil ik graag met u delen. Allereerst vindt ik de uitvoering R-Line van Volkswagen net die stoere uitstraling geven wat de auto echt afmaakt. Daarbij nog 20 inch Suzuka eronder als de finishing touch:—).

Gekozen voor de Tiguan voor de hogere instap en de maat van de auto is voor de smallere straten en het parkeren nog enigszins te doen. Ik rijd veel stadsverkeer en parkeer ook vaak in de stad.

Maar wat vooral heel erg fijn is van de Tiguan en dat was voor mij een leuke bijkomende verassing, is het zicht. Ik heb in niet 1 auto zoveel overzicht gehad vanuit ook de zijkanten/hoeken als deze auto. Vooral bijvoorbeeld fietsers in de (dode) hoeken zie je daardoor heel
Goed.

Het is zoals al omschreven een complete en mooie uitvoering van de Tiguan serie en vooral de stoel- en stuurverwarming, achteruitrijcamera zijn nuttige opties om voor te kiezen. Het panorama schuifdak gebruik ik meer gesloten met open hemel wat veel licht geeft.

Park assist (automatisch inparkeren) is iets wat ik in het begin veel gebruikte en wat ook fijn is. Merk wel dat ik nu al ruim een half jaar deze optie niet meer gebruik. Ik ken waarschijnlijk de maten van de auto nu goed;-).

Wat betreft het verbruik is het best een zuinige auto. Ik rijd in de eco stand maar tegenwoordig meer in de normale stand wat niet heelveel uitmaakt voor het verbruik.

De rij-eigenschappen zijn uitstekend. De auto stuurt en reageert vlot en ligt goed op de weg. De motor is stil en schakelt soepel over.

De elektrische achterklep is ook een fijne optie.

Zowel voor stadsverkeer als langere ritten een fijne comfortabele auto. Gewoon degelijk en wat mij betreft een aanrader!

10,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan