Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 90pk Comfortline (1998)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat Variant 1.9 TDI 90pk Comfortline
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2008

Prima auto

Deze Passat hebben wij gereden vanaf Januari 2008. Destijds op zoek naar een ruime diesel, bij voorkeur een Volkswagen door goede ervaringen in het verleden. Uiteindelijk hebben we deze Passat gevonden in het zuiden van het land. Na een proefrit de auto gekocht. De auto rijd prima en comfortabel. Achteraf is de 90pk versie wellicht iets te licht voor het gewicht van de auto. Met een persoon in de auto rijd hij vlot maar het is goed te merken als er een persoon bij in de auto zit. Even vlug inhalen op de snelweg is er dan niet meer bij en inhaalacties moeten dan dus goed gepland worden om geen irritaties op te wekken bij medeweggebruikers.

De auto heeft sinds onze aankoop altijd op tijd zijn service gehad (zelf gedaan) en ook de distributie is goed zelf te doen bij deze auto's als je een gevorderde sleutelaar bent. Wat kleine speciale gereedschappen en een laptop met diagnosesoftware voor de pompafstelling maken dit geen moeilijke klus. Het is een erg onderhoudsvriendelijke auto zoals we van de oudere Volkswagens gewend zijn.

Nu bijna 65000 kilometer verder beginnen de gebreken langzaamaan te komen. Zo zijn er nu een aantal dingen in de laatste paar weken (!!!) defect gegaan:

- Raammechaniek LA defect (was nog voor de vorstperiode, dus niet vastgevroren)
- Ruitenwissermotor stuk (blijft doorgaan, hendel reeds vervangen)
- Draagarm LV vertoont speling en dit is te horen op de snelweg doordat wielresonanties door worden gegeven aan de carosserie
- Roestblaasjes onder de achterruit (bekende kwaal bij deze Passat's?)

Al met al geen grote gebreken maar door het gebrek aan tijd en het niet af willen wachten tot er nog meer stuk gaat hebben we besloten een andere auto aan te schaffen en deze in te ruilen.

7,5