Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI 105pk BMT Executive Line C. (2012)
Uitvoering | Passat Variant 1.6 TDI 105pk BMT Executive Line C. |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
VW Passat Highline Executive 1,6 TDI
Deze Passat aangeschaft nadat de vorige total loss ging op de A12 bij Zoetermeer (zie mijn andere review). Ik had eerst een licht grijze en nu een donker grijze. Een tijdje op zoek geweest omdat deze uitvoering bijna niet te vinden was. Wederom weer lekker met de billen in het leer en in de winter verwarmd. Ook de Xenon verlichting en LED achterlichten mochten niet ontbreken. Daarnaast had mijn andere Passat had 17 inch en deze 18 inch, dat is in het veer comfort wel te merken maar omdat ik veel op de snelweg rijdt heb ik daar bijna geen last van. Mijn nieuwe heeft ook een trekhaak, heb ik niet echt nodig maar het is altijd handig. Helaas heeft deze geen automatisch achterklep, luxe probleem maar toch jammer. Ik moet zeggen dat deze beter is dan mijn licht grijze Passat, veel meer trekkracht en zuiniger. Het vermoede is dat deze stage 1 gechiptuned is, dat zou inhouden dat hij van 105 naar 140pk is gegaan. Doordat ik er nu twee heb gehad merk ik het verschil wel degelijk, de donker grijze trekt gewoon door tot ver over de 4000 toeren waarbij de licht grijze bij 2500 toeren al liet merken dat hij niet meer wilde. Zoals ik al aangaf is hij ook veel zuiniger, de licht grijze vond 1000km op een tank voldoende, de donker grijze laat de 1250km aantikken, wel gezegd bij de snelwegkilometers. Nog geen gekke problemen gehad, hobbelt lekker door. Wel is de vorige eigenaar makkelijk geweest met zaken die kapot zijn gegaan, voornamelijk cosmetisch. Sommige kappen zijn kapot gegaan maar niet gerepareerd. Ik ga volgende week terug naar de dealer om dit allemaal te fiksen, gelukkig een dealer die hier nooit moeilijk over doet. Vandaar dat ik de donker grijze door mijn dealer heb laten aankopen, nakijken en daarna via hem gekocht heb. Mijn vorige kwam hier ook vandaan en niks dan lof voor deze dealer. Wel even naar de andere kant van Nederland rijden, maar dan heb je ook wat.
Een korte update.........
Auto rijdt nog steeds prima, geen bijzonderheden. Begin van het jaar zonder problemen door de apk, geen enkel gebrek of zaken die er aankomen. Rond juni zijn eerste longlife oliebeurt (in mijn bezit) en dan begin volgend jaar komt de distributie snaar eraan, helaas heeft hij geen ketting en ben je na 210.000km aan de beurt. Kost wel €700, helaas. Auto Is nog steeds aan aanrader, hoop een aantal tonnen op de teller te krijgen. Wordt vervolgd.........

Volkswagen Passat VARIANT 1.6TDI 6BAK COMFORT EXECUTIVE LINE/NAV/PDC/APK
- 2012

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI Comfortline BlueMotion | AUTOMAAT | NAVI | CLIMA | CRUISE | NAP | MOOIE GOED ONDERHOUDEN AUTO |
- 2011

Volkswagen Passat 1.4 TSI HIGHLINE I CLIMA | CRUISE I NAVI | TREKHAAK