Volkswagen Passat CC 1.8 TSI (2009)

Uitvoering | Passat CC 1.8 TSI |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
eerste ervaringen
Oorspronkelijk had ik een VW Scirocco besteld maar deze had een verschrikkelijk lange levertijd (10 maanden) en daarom in overleg met de leasemaatschappij de bestelling omgezet in een Passat CC. Wel met wat minder opties want de auto kost wel een paar centjes meer. Om het allemaal passend te maken heb ik voor een voorraad auto gekozen: 1.8 Tsi, zwart parelmoer, beige stof met de pakketten advance (panorama dak, inklapbare spiegels) Dynamic (getinte zijruiten, houtinleg, 17" spa velgen en xenon) executive (monochroom navi en parkeersensoren) en het ambiente pakket met veel mooie lichtjes.
Het is natuurlijk wat vroeg om een review te schrijven maar na precies een week heb ik reeds 2700 kilometer op de teller bijgeschreven en vond ik het tijd om mijn genieten met jullie te delen. De auto ziet er werkelijk schitterend uit in het zwart met de donkere ruiten en de lichte bekleding, helemaal super. Van binnen is de auto heel mooi afgewerkt met prachtige heerlijk zittende sportstoelen en een mooie klokkenwinkel. Alles zit op de juiste plek en functioneert gemakkelijk. Ook het simpele navigatiesysteem waar ik erg van baalde (vond het niet mooi tov het standaard rcd 510 kleurenscherm) is in de praktijk toch wel erg makkelijk en vooral erg fijn dat het ook wordt weergegeven in de boordcomputer.
Hoewel ik heel erg graag een DSG bak wilde ben ik toch zeer tevreden met de handgeschakelde versie, DSG is natuurlijk mooier maar het is een fijne soepele bak die in combinatie met de 1.8 turbo uitstekend presteerd en ook lekker lui in de file bereden kan worden. De motor presteert verder uitstekend voor het dagelijks gebruik en is snel genoeg voor pittige sprintjes en snelle inhaalmanouvres. (hangt er natuurlijk vanaf wat je gewend bent) Daarnaast valt op dat de auto heel erg stil is, wat echt een verademing is op lange ritten. Ik ben er deze week mee op en neer geweest naar Zwitserland en daar bewijst de CC zich als een voortreffelijke reiswagen. Vooral de bediening van de cruise control werkt zeer prettig en is makkelijk blind te bedienen. Rest mij te zeggen dat de xenon verlichting een absolute aanrader is en vooral op slecht verlichte wegen een stuk prettiger rijdt (afgezien van het gave nightrider effect waar de lampen alle kanten op bewegen als de auto gestart wordt)
Problemen zijn er (uiteraard) nog niet geweest