Volkswagen Lupo 1.6 16V GTI (2002)
| Uitvoering | Lupo 1.6 16V GTI |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
En daar was ´ie dan eindelijk. De Lupo GTi. Nadat ik in eerste instantie een 1.4 100 pk Lupo had besteld, werd me binnen enkele weken nadien verteld dat ik - wel tegen meerbetaling - ook de eigenaar van een GTi kon worden.
Voor het vervoer van maximaal 2 personen is de auto echt ruim genoeg. Op de voorstoelen is de ruimte naar mijn beleving vergelijkbaar met een Passat...
Lastiger wordt het als je echt veel ´boodschappen´ gaat halen met de auto. Je kunt ook twee keer rijden voor dubbel zo veel en 2 x zo lang? plezier.
Rijden doet de auto echt fantastisch. Gezien het lage gewicht is optrekken een peuleschil en de topsnelheid zelfs in Nederland haalbaar (niet getest). Dit alles natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de fijne 6 versnellingsbak. De motor kan ´rustig´ (schakelen bij 2000 toeren is geen straf) en ´WOOOOLF´. Waarbij in de lagere versnellingen de toerenbegrenzing weleens erg gretig ingrijpt.
De XENON verlichting (jazeker itt CARBASE) is echt fenomenaal. Je ziet tenminste nog eens wat er in de bermen en ver voor de vooruit gebeurt. Groot licht is bijna niet meer nodig.
Electrische ramen en spiegels (met verwarming) werken naar behoren. Evenals de airco (extra).
Al met al voor mij op dit moment de ideale auto. Ook omdat het een mooi model is en een type waarvan je er niet zo veel ziet.
Geen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Volkswagen Lupo 1.7 SDI (1999) - Trager en minder zuinig dan 3L maar ook 'n sympathiek dieseltje

Praktijkverbruik Volkswagen Lupo: Voorganger Up een zuinigheidswonder?

Toen Volkswagen voluit voor diesel ging: de XL1 en Lupo 3L

Volkswagen Lupo GTI & Volkswagen Up GTI - Oud & Nieuw