Volkswagen Lupo 1.4 Athene (2005)

Volkswagen Lupo 1.4 Athene (2005)

UitvoeringLupo 1.4 Athene
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008

Omdat mijn Polo niet aan mijn verwachtingen voldeed, ben ik opzoek gegaan naar een jonge, liefst zwarte, Volkswagen Lupo. De enige eisen die ik had waren elektrische ramen en centrale deurvergrendeling.

Deze had ik al snel gevonden! De prijzen van dit soort autootjes zijn vaak hoog. De Lupo werd aangeschaft en heb er nu in 3 weken tijd bijna 1000 kilometer mee gereden. Het is echt een fijne auto. Echt ideaal is het easy-instapsysteem voor achterin. De gehele stoel klapt omhoog. Het verbruik valt mij reuze mee: gemiddeld 1 op 17. Het enige irritante wat ik tot nu toe heb kunnen vinden is de benzinemeter. Dit begint al te zakken na een ritje van 20 kilometer.
Het gebrul van de motor is mij tot nu toe erg meegevallen! Ook met gemak kun je erin zitten met 4 volwassenen. De kofferruimte laat wel te wensen over!

Door de garage is de radio niet goed aangesloten. Hierdoor moet ik de zenders weer opzoeken als ik met de Lupo op pad ga. Erg irritant.

23.04.2008:
De Lupo wordt nu dagelijks gebruikt voor woon/werkverkeer! Lekker zuinig in verbruik en toch snel....
Als het s nachts kouder begint te worden, start de Lupo behoorlijk slecht. Soms moet ik wel 4-5 keer starten voordat de Lupo aanslaat. Bij de garage kunnen ze het niet vinden... Gelukkig heb ik nog garantie!

Lampje blijft branden...!

Ja hoor....ik weer. De eerste werkdag in 2009 blijft er tijdens het rijden een oranje lampje branden.

Bij aankomst van de garage blijken alle 4 de bougies bijna overleden te zijn. Deze zijn vervangen, en kon mijn weg vervolgen.

Poetsen...!

De Lupo is aan een poetsbeurt toe, de lak is niet meer zacht en krijg 'm bijna niet meer schoon als ik 'm met de hand was. Heb een afspraak gemaakt bij een poestbedrijf.

De Lupo kon ik om 08:30 brengen en zou rond 11 uur klaarstaan.

Eenmaal terug bij het postsbedrijf, stond mijn Lupo gepoetst en wel klaar om meegenomen te worden.

Kosten: 65 euro!

Geen Lupo meer....!

De Lupo is niet meer in mijn bezit! Omdat ik veel op de snelweg zit, wilde ik graag meer auto om me heen hebben. De keuze is gevallen op de Renault Clio, welke vandaag afgeleverd gaat worden.

Ruim 40000 kilometers met de Lupo gereden, met veel plezier en een klein beetje ergenis: Te weinig ruimte.

7,5