Volkswagen Lupo 1.2 TDI 3L (2000)

Uitvoering | Lupo 1.2 TDI 3L |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Leuke auto in gebruik
Leuke auto in gebruik, vooral tijdens het tanken met de huidige dieselprijs (1,149/liter) elke keer een glimlach. De tank heeft een volume van 34 liter, waardoor er meestal 30 liter getankt wordt voor €35,-.
Ook het rijden in deze auto met behulp van een tiptronic automaat is een genot. In de ECO-stand maakt de auto niet meer dan 3000 rpm wat neer komt op een maximaal vermogen van 30kW, meer dan genoeg voor een auto van 829kg. Een ander leuk verschijnsel is het start,stop-systeem dat er voor zorgt dat de auto afslaat wanneer de auto niet rijdt.
Samen met de gunstige aerodynamica resulteert dit in een verbruik van ongeveer 3,5 liter/100 km (1 op 28,5).
De ruimte in de auto is gering maar wat mij betreft genoeg doordat de bank eenvoudig wordt weggeklapt waardoor er een vlakke laadvloer ontstaat. Ik heb afgelopen week een mcd rns van Volkswagen gemonteerd zodat het dashboard een nette afwerking heeft.
Mij eerste ervaring is er positief en voor iedere autoliefhebber een aanrader, mede doordat de kosten zeer laag zijn.