Volkswagen Lupo 1.4 (2003)

Uitvoering | Lupo 1.4 |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Lupo gekocht!
Ik was een al een tijdje bezig met mijn rijlessen en mocht al bijna gaan afrijden. Ik was al zeker een jaar AutoScout24 en Gaspedaal aan het afstruinen om te kijken voor een leuke eerste auto. De voorkeur ging wel uit naar een Volkswagen(-groep), omdat ik hier van huis uit mee ben opgegroeid. Ik was dus aan het kijken voor een Audi A3, een Volkswagen Lupo, een Volkswagen Polo of een Volkswagen Golf. Later kwamen daar de Seat Ibiza en de Seat Arosa bij. De A3 en de Golf vielen eigenlijk al vrij snel af door de verbruikskosten, dus de 'kleintjes' bleven over. Toen kwam ik een Volkswagen Lupo tegen, met een mooi roldakje erin en mooie lichtmetalen velgen, voor niet al te veel geld. Wel had deze Lupo iets meer kilometers gelopen, maar dat is voor een auto van deze leeftijd niet zo'n heel groot probleem. Één en ander uitgezocht over die specifieke Lupo, daaruit kwam dat die op sommige plekken olie lekte en ook veel olie verbruikte.
Een paar dagen later kwam ik er nog één tegen, dit keer een antraciet-grijze, uit 2003, met net 104.000 km.
Een dag later contact gehad met de verkopende partij om maar eens te gaan kijken. Klein stukje mee gereden (het grootste deel heeft m'n vader gedaan, ik had nog geen rijbewijs) en toen waren we eruit, dit moest 'm worden!
Eerste jaar met de Lupo
Het eerste jaar met de Lupo zit erop! Inmiddels het een een ander veranderd, zoals nieuwe vloermatten, luxe kentekenplaten en 15" lichtmetalen velgen met nieuwe banden. Ik heb er tot augustus '20 niet mee gereden, mede door het coronavirus en een uitgesteld rij-examen. Weinig problemen gehad, totdat halverwege februari de motor bijna in elkaar draaide door een dichtgevroren olieleiding. Dat is gelukkig net op tijd gerepareerd, dus ik kon blijven rijden!
Tweede jaar met de Lupo
Inmiddels zit het tweede jaar met de Lupo erop! Nog wat kleine dingetjes er aan gedaan, ik heb 'm gepoetst en verzegeld (dus die is voor de komende 3 jaar goed) en ik heb een setje Cambridge-velgen op de kop getikt als winterset. Eind december was ik op weg om een nieuw, lederen stuurtje op te halen en in te bouwen, toen op de terugweg de versnellingsbak in elkaar liep. Dat was een flinke reparatie, dus toen heb ik ook maar gelijk de koppeling laten vervangen. Halverwege januari kon ik dan eindelijk weer met de Lupo op pad!
Derde jaar met de Lupo
Iets later dan gepland, maar inmiddels zit er 3,5 jaar op met de Lupo. Wederom het één en ander gedaan, zoals een set verlagingsveren van H&R, nieuwe schokdempers achter, remschijven en -blokken voor en nieuwe draagarmen voor. Verder eigenlijk weinig problemen mee gehad, na het monteren van de verlagingsveren rijdt de Lupo echt super, een stuk strakker dan eerst. De Cambridge-velgen voor in de winter zijn inmiddels verkocht, rij nu heel het jaar op zomerbanden. Ik ben ook langzaam aan het kijken naar andere, het liefst grotere, velgen. De 15 inch die er nu onder ligt is prima, maar groter staat net wat mooier natuurlijk!