Volkswagen ID. Buzz 1st (2023)
Uitvoering | ID. Buzz 1st |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Een echte allrounder
Na een reis met een omgebouwde VW Transporter te hebben gereisd zijn we weer thuis en zoeken we een auto waarmee we makkelijk een weekendje weg kunnen maar die ook praktisch genoeg is voor gewoon gebruikt.
De (verlengde) Transporter op benzine was dat niet, grote draaicirkel en groot verbruik. Deze Transporter was omgebouwd tot camper door Camperbouwer Tonke in Terheijden. Daar zagen we ook een VW ID. Fuzz staan met een campermodule. Een module die je er in en uit kan halen zonder dat de auto omgebouwd is. Dat sprak ons aan. Daarna hebben we een proefrit gemaakt in een ID. Buzz en ook dat beviel, korte draaicirkel (omdat er geen motor aanwezig is aan de voorkant) en comfortabel rijden.
In december 2023 de bus gekregen en in het voorjaar de module van Tonke toegevoegd. De eerste maanden geen problemen gehad, onlangs een storing gehad in de airbags. Het koste de VW dealer een week of 5 om dit te verhelpen. Daarnaast laat de bekleding van de achterbank los. Dit is een kliksysteem maar die blijft los schieten ook nadat de dealer er al 2 keer naar gekeken heeft..
Verder is het een hele fijne auto, rijdt fijn, accu voldoet aan verwachtingen en opladen gaat heel erg snel.
In augustus met de auto in Noord Spanje geweest (+/- 4.000km), het opladen in Frankrijk gaat top, overal snelladers, in Spanje iets minder maar goed te doen als je een het een beetje plant

Volkswagen ID. Buzz 286pk Pro 86 kWh 7-Zits Lang | Elek. Schuifdeuren & Achterklep | Apple Carplay & Android Auto
- 2025

Volkswagen ID. Buzz Pro 286pk 79 kWh | Wordt verwacht | Elektrische deuren + stoelen | Trekhaak | 360° camera |
- 2024

Volkswagen ID. Buzz 77 kWh NIEUWSTAAT VVB383