Volkswagen Golf GL Diesel (1991) #2

Volkswagen Golf GL Diesel (1991)

UitvoeringGolf GL Diesel
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf1991

Eenvoudige, betrouwbare en goedkope auto

Deze auto heb ik bijna 29 jaar gereden, gekocht bij de VW dealer Bongers in Son en Breugel in 1997 met 134.000 km op de teller.
Het onderhoud heb ik altijd zelf gedaan, elke 10.000 km kreeg hij weer een nieuwe filter en olie.
Hij is zuinig maar niet snel, de diesel hoor je goed, ondanks de 5-bak, maar de stoelen zijn goed.
De laatste klusjes waren stofhoezen vd homokineten en led lampjes bij het dashboard:km teller, klok en toeren weer
zichtbaar waren.
Maar nu is het einde helaas gekomen na bijna 29 jaar, wielkasten avhter en 1 dorpel zijn door de roestduivel aangetast!
Deze keer ook weer krassen, staalborstel, ml-tectyl en volgende dag weer zwarte tectyl.
Helaas gaten; nog te lassen, maar ook subframe heeft gat!
Dit ga ik niet meer doen, het is genoeg geweest al doet het wel pijn in het hart!
Ik probeer hem geheel aan een duitser(daar belastingvrij) te verkopen en anders in onderdelen de deur uit via E-bay en Marktplaats.
De opvolger wordt een Mazda-CX30 uit een geheel andere tijd, maar niet meer zo goedkoop, hopelijk ook een betrouwbare maat!

Golf-2-Diesel betrouwbaar en goedkoop

Helaas moet ik na 29 jaar afscheid van ut Golfje nemen!

Golfje diesel is als T34 tank

Golfje uit 1991 was aktiemodel destijds met extra’s: verstralers, toerenteller en 5-bak.
De stoelen zijn super, het accelereren, geluid en comfort; geen airco, stuurbekrachtiging, automatische ramen, cruisecontrol etc, zijn minder, maar gaat dan ook niet stuk!
Techniek is simpel door een handig iemand goed te doen met auto op assteunen.
Toen bouwde VW nog goede auto’s!

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf