Volkswagen Caddy Combi 1.4-16V 80pk Optive Comfort (2007)

Uitvoering | Caddy Combi 1.4-16V 80pk Optive Comfort |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Deze Caddy Life (zoals op de achterkant staat en genoemd is naar de Duitse uitvoering) hebben we gekocht voor ons gezin met 3 jongens van 5, 3 en een half jaar oud. Inmiddels staat er Daddy achterop de Caddy......
Hij is compleet uitgerust, airco, mistlampen, Touran bumpers, 16 inch lichtmetalen velgen, privacyglass (praktisch en staat ´m erg goed)
We vinden de Caddy erg gebruiksvriendelijk, goede instap, weinig interieurgeluiden (behalve dan van onze 3 kinderen) en veel ruimte.
De acceleratie is erg matig, tussenacceleratie van 80 naar 120 valt weer mee.
Het veercomfort vinden we ook niet super (starre as en bladveren), maar dat was bekend bij aanschaf.
Eigenlijk geen problemen tot nu toe.
Verbruik is wel wat aan de hoge kant.
Lange ritten met pijn en moeite 1 op 11 en in de stad 1 op 9!
De dealer vond t wel meevallen het verbruik..... ´na 15.000 km zal je zien dat ie voordeliger wordt´, zei een van der Velden medewerker. ´Het ligt aan de longliveolie´.. Volgens mij een slecht verhaal en niet echt te begrijpen.
Ga binnenkor importeur maar bellen.
Gisteren heb ik geconstateerd dat de achterklep er scheef en te laag ´inhangt´.
Er zijn (lak)beschadigingen ontstaan aan de klep en de achterlichtunit. De dealer gaat ´t volgende week dinsdag verhelpen.
Onze Caddy bijna 3 jaar oud
De Caddy staat op bijna 60 duizend km, de auto is probleemloos, alleen een nieuwe accu tijdens garantie gekregen en wat kleine garantiedingetjes tijdens de grote 30.000 kmbeurt.
Caddy heeft inmiddels 17 inchs R line velgen, een highlinegril, nieuw leren Golf GT stuur en een RCD 300 met MP3 afspeelmogelijkheid.
We zijn nog steeds super tevreden.
De 3e achterbank laten we er standaard in, handig voor het naar school brengen van de (buurt)kinderen, met opa en oma naar het strand en met de oppasdames naar een pretpark.
De Caddy Maxi lonkt, maar het verschil in prijs is te groot, dus we rijden gewoon door.