Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid Executive (2021)

Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid Executive (2021)

UitvoeringYaris Cross 1.5 Hybrid Executive
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2023

5 maanden Cross gereden

Na de verkoop van onze caravan, kon ook de Mini Countryman de verkoop in want dat was onze trekker. Omdat ik de Yaris Cross Hybrid wel een aantrekkelijk model vind/vond, hebben wij een goede deal kunnen maken bij de Toyota dealer in Nieuwegein.
De auto beviel qua rijden prima, hoorde wel een rammeltje en wat weggeruis maar daar was de auto (klein en veel kunststof) dan ook naar.
Met de Yaris in 2023 op vakantie naar Italië gegaan en daarmee ruim 3000km gereden. Toen kwamen voor mij toch wat zaken naar boven welke mij niet prettig overkwamen. Ten eerste was voor mijn lengte (186cm) de zit op lange ritten niet zaligmakend. Mijn benen bleven in een bepaalde hoek staan welke bij lange ritten toch begon op te spelen.
Daarnaast is mij de CVT automaat in de bergen tegen gevallen. Op sommige momenten extreem hoge toerentallen terwijl er niet echt gas gegeven werd, ook het afremmen op de motor was dan zeer irritant.
Door toedoen van onze vakantie in Italië is onze interesse gewekt in de Fiat 500x en met dat in gedachte, hebben wij na thuiskomst een afspraak gemaakt bij de Fiat dealer om de 500x te bekijken en een proefrit te maken. Ik kan mijn zit positie in deze auto beter afstellen, is ook ruimer en de DCT schakelt vele malen prettiger dan de CVT.
Ook het feit dat de Fiat qua looks (in onze ogen) meer karakter en minder plastic heeft dan de Toyota.

Afgelopen weekend hebben wij de knoop doorgehakt en zijn voor een Fiat 500x 1.5 Hybrid Yacht Club Capri gegaan welke volgende week (41-2023) wordt geleverd.

9,5

PRIVATE LEASE Toyota Yaris Cross