Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic Business (2010)

Toyota Verso
Toyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota Verso

UitvoeringVerso 1.8 16v VVT-i Dynamic Business
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2023

Betrouwbare gezins auto

Mijn Opel Meriva van 2011 had een elektrische storing die niet meer te herstellen was. Op zoek naar een jongere ruime betrouwbare auto, liefst een Koreaan of Japanner. Gezien de erg hoge occasion prijzen ging ik wat ruimer kijken, en zag jij de Toyota dealer deze Verso staan. Een 5p. Een jaar ouder dan de Opel, maar: een Toyota ( betrouwbaar) ruim, alle opties: climate control, achteruitrijcamera, panorama dak, stoelverwarming, navi(wel verouderd), klaptafels voor de kids, zonneschermen bij de achterdeuren (kinderen zijn er erg blij mee). Hij rijdt goed, vering beetje stug, en eerlijk: de Opel stuurde wat scherper en met meer gevoel. Bewust voor de 1.8 gekozen omdat ik de 1.6 te licht vind. Ondertussen al 3000 km gereden, zowel lange afstanden als korte ritten in het dorp, en ik rij gewoon 1:14.6.... dus ik snap al die 1.12/13 niet, je kan al heel vroeg opschakelen. En o wat schakeld hij lekker. Koffer is met 484 op het oog niet mega groot, maar hij heeft door ontbreken van reservewiel een mega vak onder de bodem. Ook de 3 stoelen (ipv achterbank) kun je individueel op een rail schuiven of plat klappen. Key-less entree en de start knop maken deel auto extra luxe. O ja: hij heeft ook nog een gekoeld dashboard (bovenste van de 2), 2 geheime opbergvakken voor de achterstoelen en zoals Toyota dat vaker heeft: een lade onder bijrijdersstoel. De meters in het midden wennen gelijk, ze staan niet echt in het midden en zijn echt op je gericht.
Kortom: ruime luxe gezinsauto met een krachtige en zuinige 1.8.