Toyota RAV4 2.0 16v VVT-i Sol (2008)

Toyota RAV4 2.0 16v VVT-i Sol (2008)

UitvoeringRAV4 2.0 16v VVT-i Sol
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011

Na bijna 5jaar trouwe dienst van onze RAV4

5 jaar RAV4 2.0 Vvti Linea Sol Automaat 2008.

Het is zover na bijna 5 jaar trouwe dienst gaat onze RAV4 ons verlaten en mag hij zijn best gaan doen voor iemand anders.

Niets voor mij om 4,5 jaar met een auto te doen. Dus dat geeft al aan dat de RAV4 altijd prima heeft voldaan.

Nu is de tijd aangebroken om een verse auto te nemen. Helaas zit een RAV4 er niet meer in, voor een nieuwprijs van € 46000,-- word het me net even te duur.
Wil toch graag nieuw rijden en de keus is gevallen op een nieuwe Suzuki Vitara. Hij moet echter nog komen want de levertijd is best wel lang.

In de tijd dat we de RAV hebben gehad is er eigenlijk niks schokkends voorgevallen.
Ruim 100.000km probleemloos mee gereden. Bij 70000km een nieuw setje banden, bij 95000km nieuwe remschijven en blokken. Verder wat kleine dingen , ruitenwisserbladen filters olie.

Het verbruik is in de 4,5jaar 1 op 11 geweest, niet verkeerd voor een automaat met dit gewicht. Komt bij dat 75% korte afstanden is geweest.

Het comfort is prima,redelijk goede stoelen zeker voor iemand van mijn formaat. Het is echter geen reiswagen om uren achter elkaar door te rijden. Korte wielbasis is daar o.a. een reden voor. Echter is dat voor ons nooit een probleem geweest. Hebben hem ook niet als kilometervreter gekocht.

Het vierwiel systeem heb ik geloof ik 1 of 2 keer gebruikt en dat is in ons geval een overbodige luxe geweest. De Vitara zal dan ook gewoon een tweewiel aangedreven auto zijn.

Helaas vind ik de nieuwe RAV4 niet mooi en veel te duur, mis het grote wiel op de achterdeur, dat gaf die van ons net die stoere aanblik die hem zo leuk maakt.
Al met al hebben we veel plezier gehad van de Toyota RAV4, goed en degelijk product echt Japans.

PRIVATE LEASE Toyota RAV4